Primăria Satu Mare vrea să reducă la JUMĂTATE impozitul pentru unele clădiri

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat AZI, 14.10.2016, că intenționează să modifice la JUMĂTATE nivelul impozitului pe clădiri în cazul clădirilor nerezidențiale și mixte aflate în proprietatea persoanelor fizice de pe raza municipiului Satu Mare

Aplicarea noului Cod fiscal în municipiul Satu Mare, în urma HCL. Nr. 176/29.10.2015 a adus o serie de nemulțumiri în rândul cetățenilor care au înregistrate firme sau desfășoară activități economice în clădiri cu destinația inițială de locuință, pentru care proprietarii (persoane fizice) aveau obligația să depună declarații în anul 2016, până cel târziu 30.05.2016. Pentru aceste clădiri, sau pentru anumite spații (incinte bine delimitate) din cadrul acestora proprietarii persoane fizice datorează un impozit de 1,5%, la fel ca și impozitul pentru persoane juridice.

Având în vedere nemulțumirile cetățenilor precum și campania mediatică care s-a dus la începutul anului 2016 pentru reducerea impozitului pe clădiri datorat de persoanele fizice deținătoare de clădiri nerezidențiale sau mixte, conducerea UAT Municipiul Satu Mare a optat pentru o reanalizare a solicitărilor cetățenilor și propune o diminuare a acestui impozit la 0,7% începând cu anul 2017, acest procent fiind tehnic acceptabil pentru a nu diminua semnificativ bugetul municipiului pentru anul 2017.

Astfel, în proiectul de hotărâre de consiliu pivind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017, ce se va supune dezbaterii publice în cursul zilei de luni, impozitul propus în cazul clădirilor nerezidențiale sau mixte aparținând persoanelor fizice va fi de 0,7% aplicabil la valoarea de impozitare stabilită potrivit legii.

”Considerăm că această diminuare de 54% a impozitului va încuraja dezvoltarea micilor întreprinzători – Persoanele Fizice Autorizate (PFA), Intreprinderi Individuale (I.I.), Intreprinderi Familiale (I.F.), liberii profesioniști. Această diminuare a veniturilor bugetului local se incadrează în limitele admisibile și care pot fi recuperate prin declararea corectă a clădirilor nerezidențială și cu destinație mixtă”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor. Fii primul care comentează! despre "Primăria Satu Mare vrea să reducă la JUMĂTATE impozitul pentru unele clădiri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre impozitare, municipiul Satu Mare
Spargeri în SERIE în municipiul Satu Mare. Mai multe mașini VANDALIZATE în Micro 17

Închide