VIDEO. Kereskényi, despre ajutoarele sociale: Cei care sunt apți trebuie să muncească

Primarul municipiului vrea un Grup Local de Asistență Socială, care să sprijine ONG-urile din domeniu. Kereskényi Gábor a mai spus și că își dorește ca banii să meargă către categoriile vulnerabile, în timp ce persoanele care pot munci să fie responsabilizate, pentru a se reduce gradul de dependență față de ajutoarele de la stat. 

Primarul municipiului Satu Mare și directorul Direcției de Asistență Socială, Sorin Bălaj, au avut o întâlnire cu furnizorii privați de servicii sociale. În cadrul întâlnirii, Kereskényi Gábor le-a spus reprezentanților ONG-urilor că își dorește ca banii să meargă în principal către categoriile vulnerabile și vrea eforturi pentru responsabilizarea celor care primesc ajutoare de la stat. 

“Am avut marți o întâlnire cu toți furnizorii privați de servicii sociale, prilej cu care am cerut ONG-urilor să se concentreze pe două aspecte principale: concentrarea efortului bugetar către cele mai vulnerabile categorii de populație și pe responsabilizarea din punct de vedere social a beneficiarului și reducerea gradului de dependență a persoanelor care pot munci”, precizează primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

În plus, împreună cu directorul DAS, primarul dorește înființarea Grupului Local de Asistență Socială. Nouă structură ar trebui să vină în sprijinul ONG-urilor care activează în domeniul asistenței sociale în așa fel încât problemele să fie rezolvate eficient și la timp. Din GLAS ar urma să facă parte toate ONG-urile din Satu Mare.

1 Comment on "VIDEO. Kereskényi, despre ajutoarele sociale: Cei care sunt apți trebuie să muncească"

  1. Foarte bine! Cei care primesc ajutor social și sunt apți de munca sa fie puși la munca, sa se respecte orele/zilele pe care aceștia trebuie sa le muncească pentru a primi ajutor social. Sa li se ofere locuri de munca, dacă refuza de ori sa li se retragă ajutorul. Trebuie schimbata legislația.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor, ONG
VIDEO. Reacție dură a primarului Kereskenyi după scandalul migranților din tren

Închide