PROIECT. Impozitele și amenzile, majorate cu 4,6% în municipiul Satu Mare

Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) Satu Mare le solicită celor din Consiliul Local să aprobe în ședința de mâine proiectul de hotărâre pentru stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2020 în municipiul Satu Mare. Astfel, se propune ca impozitele, taxele și nivelul amenzilor să fie indexate cu procentul obligatoriu de 4,6%.

Este important de precizat că o neadoptare a hotărârii va obliga municipiul Satu Mare ca începând cu anul 2020 să aplice nivelurile maxime prevăzute de Codul Fiscal.

Reprezentanții Direcției de Impozite și Taxe Locale Satu Mare invocă o adresă a Institutului Național de Statistică, conform căreia rata inflației pentru anul 2018 este de 4,6%. Așadar, în mod normal, și nivelul impozitelor, taxelor și amenzilor ar trebui majorat cu acest procent.

Impactul aplicării indexării de 4,6% asupra veniturilor din impozite si taxe ale bugetului local în cazul principalelor impozite este în cuantum de 1.371.120 lei. 

În cazul contribuabililor persoane fizice se va înregistra o creștere a debitelor cu suma de 591.308 lei (conform simulării efectuate pe baza de date la 06.02.2019).

În cazul contribuabililor persoane juridice, nivelul debitelor nu este influențat, deoarece modul de stabilire al impozitului pe clădiri în acest caz este prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii evaluate, din evidența organului fiscal sau a valorii din procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, în cazul celor nou construite.

 

Fii primul care comentează! despre "PROIECT. Impozitele și amenzile, majorate cu 4,6% în municipiul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Consiliul Local, Direcția de Impozite și Taxe Locale
Program special. Sătmărenii, îndemnați să își achite taxele, cu bonificație

Închide