Protest în Amați, pe Autostrada Groazei. Lucrările spălate după prima ploaie

FOTO: Arhivă - protestul din iunie 2019

Se anunță un protest serios la ieșirea din municipiul Satu Mare spre Amați. Sătui de starea proastă a drumului, dar și de promisiunile autorităților, oamenii nu mai știu ce să facă, așa că vor organiza joi, de la ora 16.00, un miting pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la infrastructura rutieră. 

Lucrările la Drumul Județean 193 A – cunoscut ca și Autostrada Codrului – au fost sistate după ce executantul Tehnic Asist a denunțat unilateral contractul, intrând în insolvență.  Este vorba despre traseul Satu Mare (DJ 193) – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A).

Lucrări ”spălate” de ploaie

Autostrada Codrului rămâne principalul motiv de nemulțumire atunci când vorbim de infrastructura rutieră din județul Satu Mare. Lucrarea recent făcută, pe care unii locuitori din zonă au criticat-o, a început să fie “spălată” de primele ploi mai consisente, cel puțin asta spun localnicii.“A venit ploaia și ne-a luat <<lucrarea>>!!!”, este titlul unei poze postate de o sătmăreancă. “Bravo Consiliul Județean Satu Mare. Ce bună întreținere a drumului au făcut, pe lângă faptul ca nu au eliminat problema prafului, prima ploaia și-a spus cuvântul!!! Cum poate conducerea unui județ să își bată joc în așa hal de cetățeni?”

În imagini se poate vedea cum stratul de criblură a început să cedeze, iar drumul este plin de gropi.

De altfel, nu toți au fost mulțumiți de modul în care s-a realizat “îmbrăcămintea” rutieră. S-au interesat și au punctat faptul că criblura nu ar fi fost compactată așa cum scrie la carte. Unul dintre internauți a punctat faptul că compactarea s-a făcut cu rulou neted, un procedeu care se aplică pe drumurile de piatră, care nu susțin trafic greu.

Oamenii se tem că sosirea sezonului ploios nu va aduce vești bune. Precipitațiile, dar și ciclurile de îngheț-dezgheț, spun aceștia, ar putea pune în pericol lucrarea deja făcută.

Reamintim faptul că în 7 iunie 2019 a mai avut loc un protest în Amați. Care s-a lăsat doar cu noi promisiuni din partea Consiliului Județean Satu Mare.

Cea mai mare lucrare din județ, în aer!

Una dintre cele mai ample lucrări din județul Satu Mare – executate și mai apoi sistate de Tehnic Asist – este DJ 193A. În baza procesului de evaluare desfăşurat, prețul ofertat pentru execuția lucrării de modernizare era de 88.390.835,70 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție era de 36 luni.

Insolvența Tehnic Asist, cerută la sfârșitul anului trecut

Magistrații Tribunalului Botoșani au aprobat în toamna anului trecut cererea administratorului Daniel Vlas și au desemnat un administrator judiciar provizoriu. Judecătorii i-au cerut Danielei Vlas, soția afaceristului Mirel Vlas, să depună toate actele din care să rezulte ce avere personală are, și care urmează să fie puse la dispoziția administratorului judiciar provizoriu.

Surse susțin că această cererea de insolvenţă ar putea să ajute firma în relația cu creditorii. Și asta pentru că statul, care este principalul beneficiar al lucrărilor executate de Tehnic Asist, plătește cu întârziere lucrările executate. În unele cazuri chiar refuză să le achite, acuzând o serie de neconcordanțe de ordin tehnic.Fii primul care comentează! despre "Protest în Amați, pe Autostrada Groazei. Lucrările spălate după prima ploaie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului
FOTO. Lucrările de pe Autostrada Codrului, “spălate” de prima ploaie

Închide