Raed Arafat avertizează: Responsabilitatea e la noi toți! Riscul e să vedem un impact major

sursa: Digi24

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că responsabilitatea în starea de alertă a fost transferată la cetățeni. Șeful DSU a avertizat că în lipsa respectării măsurilor de protecție, există riscul să vedem un impact major. 

Raed Arafat a atras atenția că, începând cu relaxarea măsurilor, creșterea cazurilor „poate să apară în următoarele 7-14 zile”, titrează Digi24.

„Responsabilitatea a fost transferată la cetățeni, e la noi toți”, spus Arafat remarcând și faptul că „Într-o garnitură de tramvai, în București, din 20 de oameni cred că 2-3 purtau măști […] Fiecare dintre noi trebuie să atenționăm pe cei care care nu respectă regulile, elegant, respectuos”, a spus el.

Secretarul de stat a vorbit și despre mesajele care îndeamnă la nerespectarea regulilor sau cu privire la vaccinuri, dar și la impactul măsurilor asupra economiei.

„Încă auzim acest lucru, că virusul nu există. Dacă nu mai respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a avertizat și în ceea ce privește impactul economic subliniind că măsurile de restricții au avut impact asupra afacerilor, dar creșterea ratei de îmbolnăvire va avea și ea un impact serios.

„Măsurile afectează economia, dar și virusul dacă se răspândește afectează economia în mod serios. Trebuie să avem grijă la măsurile pe care le implementăm, dacă vrem că activitatea să continue. Am început să aud și vorbe despre vaccinare, că noi nu avem nevoie. Încă nu a apărut un vaccin, vine și riscul gripei sezoniere, vor fi două boli mortale. Va trebui să facem o campanie de vaccinare mai amplă”, a subliniat Raed Arafat, potrivit Digi24.Fii primul care comentează! despre "Raed Arafat avertizează: Responsabilitatea e la noi toți! Riscul e să vedem un impact major"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Raed Arafat
FOTO. Sistemul RO-ALERT, în funcțiune. Avertizare cu privire la instalarea stării de alertă

Închide