Restart Szatmárnémeti! Támogatás a szatmári cégeknek

Primarul Kereskenyi Gabor

Határozattervezetet terjeszt a Szatmárnémeti Helyi Tanács elé Kereskényi Gábor polgármester, amelyben javasolja az adók és illetékek csökkentését azon épületeket birtokló cégek számára, amelyek működését negatívan befolyásolta a sürgősségi helyzet.

„Úgy vélem, a legtöbbet a magáncégek veszítettek a sürgősségi helyzet idején, ezért nekünk, közfeladatokat ellátó intézményeknek erkölcsi kötelességünk segíteni rajtuk. A törvény által előírt maximális csökkentést fogom előterjeszteni a döntéshozóknak.” – fejtette ki Kereskényi Gábor.

A határozattervezet fontosabb pontjai:1) – 50 százalékos épületadó-kedvezmény a sürgősségi helyzet idején azokra a kereskedelmi épületekre, amelyekben olyan kereskedelmi tevékenységet folytattak, amelyet kötelesek voltak teljesen felfüggeszteni, vagy olyan minisztériumi igazolással rendelkeznek, amely alapján csak részlegesen végezhették a feladatukat.

2) – A havi illetékek eltörlése a sürgősségi helyzet idején azon cégeknek, amelyek a törvény értelmében fel kellett függesszék tevékenységüket

3) – Azoknak a közterületeken működő kereskedelmi egységeknek, teraszoknak a bérleti díjának az eltörlése, amelyek a sürgősségi helyzet idején szüneteltették a teljes tevékenységüket, vagy olyan minisztériumi igazolással rendelkeznek, amely alapján csak részlegesen végezhették a feladatukat.

A kedvezmények megítélésének módjáról szintén tanácsi határozattal döntenek, a kedvezményeket 2020. szeptember 15-ig lehet kérvényezni.Fii primul care comentează! despre "Restart Szatmárnémeti! Támogatás a szatmári cégeknek"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor, Szatmárnémeti Helyi Tanács
Bugetul Sătmarului, lovit de pandemie: Va trebui, poate, să renunțăm la anumite investiții

Închide