Românul care și-a pierdut memoria. Îl recunoaște cineva, este din județul Satu Mare?!

Asociația Alianța Românilor susține că un român internat la un spital din Roma, care suferă de amnezie selectivă, nu vorbește, scoate doar câteva sunete de neînțeles. Se pare însă că bărbatul înțelege când i se vorbește românește, spune câteva cuvinte, dar nu știe să spună dacă e cetățean român sau de altă naționalitate.

”În luna august 2018 a fost găsit în împrejurimile spitalului Policlinico Casilino un cetățean de naționalitate “necunoscută” . A fost internat la urgențe (Holding Area Obi) unde se află şi în prezent. Spitalul a luat legătura cu poliția (carabinieri) pentru identificarea acestuia dându-i-se totodată şi un nume fictiv, “Igor”. Din păcate (sau din fericire) identificarea nu a fost posibilă deoarece în Uniunea Europeană nu este schedat. La rândul lor, personalul serviciului de asistență socială au contactat consulatele mai multor țări (Rusia, România, Bulgaria şi Albania) fără un rezultat deoarece li s-a comunicat că, fără un nume şi o dată de naştere nu poate fi identificat. “Igor” suferă de amnezie selectivă, are probleme neurologice, nu poate vorbi ( scoate sunete guturale sau silabe), uneori devine agresiv, iar la cap prezintă două cicatrici ce duc cu gândul la o agresiune. Vârsta aproximativă este de 40 de ani. Reprezentanții spitalului cer ajutorul pentru identificare nemaiputând prelungi şederea acestuia în unitatea spitalicească.”

DISTRIBUIȚI! Poate îl recunoaște cineva!

Alianța Românilor a cerut ajutorul Ambasadei României la Roma, care însă nu a putut oferi nicio informație.

”Referitor la solicitarea dvs. dorim să vă informăm că o identificare, din partea autorităților române competente, a persoanei respective, nu se poate face pe baza unei fotografii. Avem nevoie cel puțin de un nume, prenume și data nașterii”, au răspuns reprezentanții Secției Consulare de la Roma.

SURSA: gazetaromaneasca.comFii primul care comentează! despre "Românul care și-a pierdut memoria. Îl recunoaște cineva, este din județul Satu Mare?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre dispărut
Dispărut de aproape două zile. Familia cere sprijinul sătmărenilor

Închide