Municipiul Satu Mare rămâne în scenariul galben. Restaurantele rămân deschise

Potrivit Instituției Prefectului, municipiul Satu Mare rămâne, pentru moment, în scenariul galben. În cinci comune este în aplicare scenariul roșu.

Potrivit unei informări transmise de Instituția Prefectului, municipiul Satu Mare rămâne în sceniarul galben. Datele de la nivel central arată că, după mai multe zile în care incidența la nivelul municipiului a depășit ușor pragul de trei cazuri la mia de locuitori, în cursul zilei de ieri, incidența a fost de 2,89 cazuri.

Datele prezentate de guvern arată că în cursul zilei de 1 martie, incidența la nivelul municipiului Satu Mare a ajuns la 3,24. A urmat o zi cu o ușoară scădere, iar apoi, pe trei martie s-a depășit din nou pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Preventiv, jandarmii sătmăreni au informat patronii de restaurante cu privire la iminența impunerii dispozițiilor aferente intrării în scenariul roșu.

Prefectul a precizat în cursul zilei de ieri că așteaptă să vadă cum va evolua situația, înainte de a solicita intrarea municipiului în scenariul roșu.

Localitățile limitrofe Odoreu și Păulești, unde locuiesc mulți dintre sătmărenii care lucrează în municipu, rămân în scenariul roșu, potrivit datelor ministerului Sănătății. O scădere ușoară a numărului de cazuri s-a înregistrat și aici pe parcursul acestei săptămâni. La Odoreu s-a ajuns de la peste cinci cazuri la mia de locuitori la 4, 58 în cursul zilei de ieri. Păuleștiul a căzut și el, de la peste patru cazuri, la puțin peste trei cauzuri la mia de locuitori.

Nu este exclus nici ca socializările prilejuite cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor să ducă la o creștere a ratei de infectare, cu efecte care urmează să fie resimțite în săptămânile următoare.

Astăzi, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat peste 70 de cauzuri noi, iar la nivel național tot mai multe județe și orașe intră în scenariul roșu, pe măsură ce autoritățile din țările vecine vorbesc deja despre un al treilea val de pandemie.


Fii primul care comentează! despre "Municipiul Satu Mare rămâne în scenariul galben. Restaurantele rămân deschise"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre scenariul galben
Excepții de la purtatul măștii
Excepții de la purtatul măștii. Când îți poți da masca jos pe stradă

Închide