Excepții de la purtatul măștii. Când îți poți da masca jos pe stradă

Excepții de la purtatul măștii

Excepții de la purtatul măștii în localitățile în care portul acesteia a devenit obligatoriu și în spațiul public. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a revenit cu precizări pentru persoanele care fac sport, pentru fumători, dar și pentru cei care consumă alimente pe stradă.

Pe măsură ce tot mai multe localități intră în scenariul galben, Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, mai multe completări la deciziile care impun obligativitatea măștilor de protecție în spațiile publice.

Potrivit documentului adoptat, cei care consumă băuturi și alimente în afara teraselor, cei care fumează, dar și cei care fac sport, în anumite condiții, pot să își dea jos masca de protecție.

Excepții de la purtatul măștii pentru fumători, sportivi și cei care mănâncă pe stradă

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

HOTĂRÂRE nr. 50 din 26.10.2020/CNSU

Tot astăzi , CNSU a aprobat și lista actualizată a țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Noua hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Din cauza incidenței crescute, tot mai multe localități din țară impun obligativitatea purtării măștilor în spațiul public.

Săptămâna trecută, în 11 localități din Satu Mare, portul măștilor de protecție a devenit obligatoriu și pe stradă. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce în localitățile respective incidența cumulată a trecut de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Citește și:

Încă un județ din nord-vestul țării intră în scenariul roșu

Baia Mare a intrat în scenariul roșu

COVID Satu Mare: 45 de vindecări într-o singură zi!Fii primul care comentează! despre "Excepții de la purtatul măștii. Când îți poți da masca jos pe stradă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID19, mască
LISTĂ. Țările din care se impune carantina dacă se intră în România. State importante din UE

Închide