Scandal monstru la Spitalul Județean! Medicii ies în stradă împotriva managerului

Surse medicale au declarat pentru PresaSM.ro că o parte din corpul medical – medici și asistenți – sunt pregătiți să iasă vineri, în jurul orei 09.00, în fața Spitalului Județean pentru a protesta împotriva actualei situații, printre care criza de medicamente, dar și maniera în care ar fi condusă unitatea spitalicească de către actualul manager Camilio Coste.

De altfel, directorul medical al Spitalului Județean Satu Mare, Dumitru Fanea, a declarat pentru PresaSM.ro că va demisiona de mâine în semn de protest față de criza medicamentelor din unitate. Situație care durează de circa o lună.

Nemulțumirile au fost preluate de întregul corp medical, în special șefii de secție, care au semnat și un protest către conducerea Consiliului Județean.

Directorul medical demisionar Dumitru Fanea a declarat astăzi într-o emisiune la postul Informația TV că în Spitalul Județean ar lipsi medicamente elementare, precum adrenalină – în cazul stopurilor cardio-respiratorii, respectiv algocalmin.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, dă asigurări că situația se va debloca. ”Toți avem o parte de vină și trebuie să ne asumăm asta. (…) Nu o să permit să fie afectată activitatea spitalului. (…) O să merg mai des în controale inopinate la Spital. Voi înființa și o comisie de verificare”, a spus Pataki la Informația TV.

Managerul interimar al Spitalului Județean, dr. Camilio Coste, susține că situația se va rezolva, iar de săptămâna viitoare vor ajunge și o parte din medicamente.

”Problemele s-au accentuat, dar se vor rezolva. Această criză de medicamente a fost generată de pe lipsa personalului de la achiziții, dar am luat decizia de a suplimenta personalul cu încă zece angajați și totul se va rezolva. Săptămâna viitoare vor ajunge și medicamentele”, a reacționat managerul Spitalului Județean pentru PresaSM.ro.

Camilio Coste a mai declarat că se încearcă contestarea autorității sale ca și manager de către unele persoane. Cel puțin, aceasta ar fi explicația sa pentru situația tensionată.

1 Comment on "Scandal monstru la Spitalul Județean! Medicii ies în stradă împotriva managerului"

  1. In sfarsit vine cineva la Spitalul Judetean, care sacrificandu-si familia si viata personala, vrea sa aduca Spitalul la un alt nivel. Spital care a fost catalogat ca fiind un spital la care mergi numai daca vrei sa mori, si ce se intampla, nu este dorit deoarece deranjeaza anumite interese, nu avem nevoie de ceva mai bine.Noi parca am fi proprii nostri dusmani, nu vrem ce-i bun,nu vrem schimbarea in bine.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Situație explozivă la Spitalul Județean! Directorul medical demisionează din cauza crizei de medicamente

Închide