Spital ultramodern la Satu Mare. Clădire cu șase etaje și heliport. S-a demarat proiectul

Județul Satu Mare a obținut o finanțare de 11,4 milioane de euro pentru construirea unei noi clădiri cu șase etaje chiar în vecinătatea actualului Spital, pe strada Prahovei. Potrivit informațiilor PresaSM, cei din Consiliul Județean au contractat deja studiul de fezabilitate în vederea demarării construcției. 

Investiția de extindere de la Spitalul Județean Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente.

De asemenea, se va construi un heliport nou, pe acoperișul viitoarei clădiri. Heliportul spitalului funcționează fără autorizație definitivă, locația actuală fiind o soluție temporară, nesustenabilă.

”Este un proiect vital pentru viitorul sistemului medical sătmărean. Banii vin printr-un proiect european, Consiliul Județean trebuie să aprobe doar partea de co-finanțare”, a spus managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, pentru PresaSM.ro.

În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare, etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul vechi în locația principală de pe strada Prahovei.

Consiliul Județean este lider de proiect, și care ca parteneri principalele instituții de îngrijire a sănătății publice din județul vecin din Ungaria: Spitale şi Spital Universitar din Judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, respectiv Spitalul din Felső-Szabolcs.

Bugetul total aferent proiectului ROcHUs este 13.900.000 Euro, inclusiv TVA, fără cheltuieli neeligibile definite. Valoarea bugetului partenerilor români este de 11.466.929 Euro, iar cei doi parteneri maghiari au în total buget de 2.433.071 Euro.1 Comment on "Spital ultramodern la Satu Mare. Clădire cu șase etaje și heliport. S-a demarat proiectul"

  1. Ion Vasilescu | ianuarie 14, 2019 at 06:29 |

    Speram ca pana atunci sa avem si medici ultramoderni. Cu ce avem nu ne prea putem lauda. Față de alti medici buni de la cluj sunt praf. Imi pare rau sa spun asta dar asta e adevarul. Orasul este suprasaturat de bolnavi si asa medicii nostrii nu mai au concurenta si nu le pasa de actul medical. Daca nu vom avea si medici buni spitalul va ramane doar o investitie in care cineva a castigat din nou si o speranță ca poate totusi vom avea si medici cu interes pentru actul medical si nu doar pentru bani.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Cum stăm cu infecțiile din spitale. Ce au raportat unitățile din Satu Mare

Închide