Șefii Consiliului Județean Satu Mare fumează la greu în birouri. Se cred pe propria moșie

Celebra poză cu cârciuma de la Palatul Victoriei scoate la iveală un fenomen contravențional, la nivelul întregii administrații centrale, dar și locale. Mulți șefi de instituții fumează la ei în birou, fără nicio jenă și nu este nimeni capabil să le atragă atenția că încalcă legea. În timp ce în clădirile de office ale agenților privați fumatul în interior este strict interzis, iar angajații sunt obligați să-și ”exercite”viciul în aer liber, fără să-i afecteze ce cei din jur, în birourile șefilor din aparatul de stat, legea nr.15/2016, este batjocorită.

De exemplu, potrivit ancheteonline.ro, la Consiliul Județean Satu Mare se fumează continuu în birourile președintelui Pataki Csaba (UDMR) și a vicepreședintelui Ioa Rus (PNL). Că doar șeful nu poate munci și nu se poate apleca asupra nevoilor oamenilor de rând, decât cu țigarea în gură. De asemenea, toate audiențele se dau într-un fum de țigară, parcă să-l tai cu cuțitul, după cum spun sursele noastre.

Mai mult, ședințele din biroul celor doi șefi ai CJ se țin într-o ceață deasă, emanată de tutunul gros al țigaretelor.

”Toți care trec pe la președintele și vicepreședintele CJ știu ce-i așteaptă în biroul acestora: multe fumuri și un aer rarefiat”, mai spun sursele citate.

După modelul oferit de șeful suprem, spun sursele din interiorul instituției, și directorii din CJ au căpătat prostul obicei să fumeze la birou. Iar cei care vin să rezolve o problemă la consiliu, aprind și ei o țigară, că să fie în elementul lor. Bună ospitalitate! Mai mult, protejații directorașilor mai fumează și ei prin birouri, când văd că șeful lor au țigara în vărful buzelor. Așa s-a transformat sediul Consiliului Județean Satu Mare într-un mare furnal, mai, mai, angajații să nu ceară spor de condiții grele și de mediu în care lucrează. Oare ce spune angajatul CJ, responsabil cu fumurile funcționarilor și ale managerilor? Câte amenzi au aplicat reprezentanții PSI?

Așa că oamenii sistemului se simt ca acasă, iar instituțiile publice devin baruri și cafenele, după modelul celui de la Palatul Victoriei. Dar, bineînțeles într-un circuit închis, nu toți având acces la binefacerile oferite de șefii Consiliului Județean. Angajații de rând, neprivilegiați, se supun cu umilință legii, ei făcând coadă, pe scările spre ieșirea din clădire, unde au voie să fumeze. Că doar peste tot, pe pereții instituției publice scrie ”Fumatul este interzis”, iar afară este un loc destinat celor care vor să-și manifeste viciul. Drept urmare, legea este doar pentru ”câini”.

SURSA: ancheteonline.ro

1 Comment on "Șefii Consiliului Județean Satu Mare fumează la greu în birouri. Se cred pe propria moșie"

  1. Ciobanisme…rejecti…inculti…Fara obraz…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
FOTO. Se reabilitează încet un alt dispensar din municipiul Satu Mare

Închide