SUCCES. Comuna din județ racordată integral la rețeaua de gaze naturale

Odoreul a ajuns comuna în care toate satele care o compun sunt racordate la rețeaua de gaze. Este o reușită de excepție a autorităților locale, care transformă Odoreul într-una dintre cele mai dezvoltate comune din județul Satu Mare. 

Berindan, ultima ”redută”

Berindan a fost ultimul sat din comuna Odoreu care nu a fost racordat la rețeaua de gaze. Visul locuitorilor s-a împlinit astăzi, când rețeaua de gaze, în lungime de 2,6 kilometri, a fost pusă sub presiune.  Vorbim despre o investiție de peste 450.000 de lei, suportată integral de la bugetul local. Demersul a început din anul 2014 și a fost unul destul de anevoios, din cauza birocrației excesive. Dar, după șase ani de insistențe, reprezentanții Primăriei Odoreu și-a atins scopul.”Rețeaua de gaz din localitatea Berindan a fost pusă sub presiune în această zi. În câteva zile se vor putea prelua documentele necesare în vederea racordării gospodăriilor la rețeaua de gaze naturală”, spun reprezentanții Primăriei Odoreu. 

O comună care are rețea de gaze din 2003

Introducerea rețelei de gaz în comună a reprezentat o investiție care în acel moment, 2003, nu prezenta interes pentru cetățeni. Chiar dimpotrivă, au fost voci care au criticat această investiție, fiindcă lemnele erau la un preț accesibil. Totul s-a schimbat în ultimii ani, când a început marea racordare la rețeaua de gaze.  În perioada 2015 – 2019 s-au branșat la rețeaua de gaz un număr de 356 gospodării.

Un vis devenit realitate

Localnicii din satul Berindan, comuna Odoreu, au așteptat de ani de zile introducerea gazului în localitate. Cu atât mai mult cu cât conducta de gaze trecea la circa 200 de metri de cel mai apropiat potențial consumator.

Marius Ardelean, consilierul primarului Dumitru Pop, susține că a început demersurile încă de acum șase ani, atunci când a primit și primul răspuns negativ.

”Din anul 2011 eu am fost cel care a adunat semnături pentru a cere autorității locale introducerea gazului în localitatea Berindan. Primul pas a fost să mergem la E.ON Gaz în Satu Mare. După câteva luni am primit un răspuns negativ. Ni s-a răspuns că E.ON nu are licență de distribuție pe localitatea Berindan. Dar iată că prin muncă asiduă am reușit. Este un vis devenit realitate”, a opinat Marius Ardelean.

 Fii primul care comentează! despre "SUCCES. Comuna din județ racordată integral la rețeaua de gaze naturale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre comuna Odoreu
FOTO. Bombardierul number one! Cu mașina pe asfaltul încins și cu înjurături la purtător

Închide