FOTO/VIDEO. Explozie la Satu Mare: Este așteptat un specialist din Oradea

Autoritățile sătmărene așteaptă un expert ISC din Oradea pentru a evalua blocul în care a avut loc explozia. Chiar și această măsură ar putea fi doar una provizorie. Expertul poate decide solicitarea unei expertize care să dureze mai multe zile. Până când nu primesc undă verde că blocul este sigur, autoritățile nu îi vor lăsa pe locatari să se întoarcă în apartamente. 

Autoritățiel sătmrăene au solicitat sprijinul unui expert al Inspectoratului de Stat în Construcții care urmează să ajungă la Satu Mare de la Oradea. Acesta va fi în măsură să spună dacă locatarii se pot întoarce în siguranță în propriile apartamente. Expertul ar putea solicita și o expertiză extinsă pe mai multe zile, iar până atunci, imobilul de pe bulevardul Cloșca va rămâne evacuat.

Între timp, locatarii au fost supravegheați pentru a recupera din apartamente obiecte de strictă necesitate, o atenție sporită fiind acordată celor care se aflau sub tratament și aveau nevoie de medicamente.Pentru ca să nu stea în frig până la efectuarea cercetărilor de la fața locului, autoritățile au pus la dispoziția locatarilor sala de sport a liceului Traian Vuia.

Potrivit administratorului public, s-au găsit soluții de cazare temporară pentru locatarii etajului III, acolo unde se afla apartamentul de la care a pornit deflagrația.

Citește și:

FOTO/VIDEO. Explozie puternică la un bloc din municipiul Satu Mare

O victimă a exploziei, transportată cu elicopterul SMURD

FOTO/VIDEO. Blocul de pe bulevardul Cloșca, evacuat

FOTO/VIDEO. Primele concluzii în urma cercetărilor. De la ce a pornit exploziaFii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Explozie la Satu Mare: Este așteptat un specialist din Oradea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre explozie, ISU Satu Mare, Maskulik Csaba
Explozie la un bloc din Satu Mare
FOTO/VIDEO. Explozia, cauzată de o improvizație

Închide