Sunt anunțate noi proteste. Primul pas, pichetarea autorităților locale

Se anunță noi proteste din cauza actelor normative cu caracter salarial din ultimii doi ani. Federația Santias se pregătește să picheteze sediile autorităților locale, urmând ca apoi să organizeze un miting și la București. 

Federația Santias anunță că demarează acțiunile de protest la finalul lunii februarie. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de actele normative cu caracter salarial. Practic, spun aceștia, prevederile sunt contradictorii și a făcut ca aplicarea lor să fie neunitară și contradictorie.

Într-o primă etapă, în intervalul 20.02. – 01.03.2019 vor fi  convocate Comisiile de dialog social la nivelul Prefecturilor judeţene şi a Municipiului Bucureşti şi va avea loc pichetarea autorităţilor locale.În 6 martie, este programată pichetarea Ministerului Finanţelor Publice, iar o săptămână mai târziu, în 13 martie are loc pichetarea Ministerului Sănătăţii, urmată în 20 martie de pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor.

În 3 aprilie ar urma să aibă loc un miting în Bucureşti.

Santias solicită eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială; calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială; asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate; includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite; eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri, printre altele.Fii primul care comentează! despre "Sunt anunțate noi proteste. Primul pas, pichetarea autorităților locale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre protest, salarii
FOTO/VIDEO. Acțiune de susținere a Codruței Kovesi, în centrul municipiului Satu Mare

Închide