Sute de mii de euro ”irosiți” de Consiliul Județean. Autoritățile iau măsuri urgente

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că intenționează să demareze un proiect prin care să modernizeze Palatul Administrativ. Un proiect de eficientizare energetică a clădirii.

Și asta pentru că, în acest moment, Consiliul Județean Plătește o jumătate de milion de euro pentru utilități, din cauza pierderilor enorme de căldură. Pataki Csaba a spus despre Palatul Administrativ că este o clădire ”energofagă”, o uriașă consumatoare de energie termică și electrică.

“Haideți să transformăm clădirea Palatului Administrativ Satu Mare să fie una eficiență energetică. Haideți să o transformăm într-una modernă care să ne facă cinste. Plătim acum câte 500.000 lei lunar pe căldură și curent. Deja e monument, atâta e de urâtă că deja e monument declarată de unii. O să lansăm un concurs de proiecte la facultăți pentru a moderniza și de a face modernă această clădire”, a spus Pataki Csaba.

Ce-i drept, proiectul este unul mai vechi. Chiar fosta conducere a Consiliului Județean vorbea chiar despre asigurarea încălzirii cu apă termală.

Construită în perioada 1972-1984, imensa clădire din beton era la acea vreme cea mai înaltă din ţară. Palatul Administrativ, al cărui arhitect a fost Nicoale Porumbescu din Iaşi, are 97 de metri înălţime şi suprafaţa de 12.000 metri pătraţi.

În ţară există doar trei clădiri mai înalte: Sky Tower din Floreasca (137 metri), Tower Center International (sau Bucharest Tower Center) – 106,3 metri şi Casa Scânteii din Bucureşti – 104 metri.

Fii primul care comentează! despre "Sute de mii de euro ”irosiți” de Consiliul Județean. Autoritățile iau măsuri urgente"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
Aici sunt banii publici! ”Modernizarea” drumurilor județene, direct cu GROPI (FOTO&VIDEO)

Închide