Telenovela ”chiriei enorme” pentru Biblioteca Județeană s-a terminat! Se cumpără sediu nou

Telenovela chiriei foarte mari, de peste 10.000 de euro – pentru Biblioteca Județeană va ajunge la final. Și asta după ce Guvernul României a alocat suma de 12 milioane de lei pentru cumpărarea unui sediu nou. Informația a fost confirmată pentru PresaSM de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

”Am trimis mai multe adrese oficiale către Ministerul Culturii și către Ministerul Finanțelor, iar Guvernul României a aprobat, vinerea trecută, cererea noastră. Este în Legea bugetului, nu este vreun amendament. Ni s-au alocat 12 milioane de lei în vederea achiziționării unui nou sediu pentru Biblioteca Județeană. După ce primim banii, prin Ministerul Culturii, vom demara procedurile în vederea identificării unei clădiri care să corespundă tuturor cerințelor tehnice și al normativelor din Legea Bibliotecilor”, a spus Pataki Csaba pentru PresaSM

Având în vedere situația actuală a Bibliotecii Județene, care are un număr total de volume de circa 450.000 și o frecvență de vizitatori de circa 500 persoane/zi, respectiv Legea Bibliotecilor nr. 334/31.05.2002, care prevede o suprafață minimă de 0,015 mp/locuitor, la populația actuală a județului Satu Mare se estimează ca necesară o suprafață utilă de circa 5.000 de metri pătrați.

Sediul actual al Bibliotecii Judeţene Satu Mare se află într-un imobil aflat în proprietatea Federalcoop. După ani lungi de procese cu proprietarul clădirii, Consiliul Judeţean achită lunar o chirie de peste 10.000 euro pentru Biblioteca Judeţeană.

2 Comments on "Telenovela ”chiriei enorme” pentru Biblioteca Județeană s-a terminat! Se cumpără sediu nou"

  1. Badea Gheorghe | februarie 15, 2019 at 13:32 |

    Sunt curios ce clădire vor reuși să cumpere din acești bani!

    View Comment
  2. Tot nu pricep: de ce nu se incepe o data cautarea unui posibil nou sediu al bibliotecii? Asteptam bani. Pai, cand ajung banii, sa avem deja in vedere macar 1-2 optiuni.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
LICITAȚIE. Maghiarii vor să instaleze rachetele anti-grindină în județul Satu Mare

Închide