Sute de mii de euro pentru patinoar mobil și reabilitarea Parcului Dendrologic din Carei

Sute de mii de euro pentru refacerea Parcului Dendrologic din municipiul Carei. Finanțarea, în valoare de 320.000 de euro, va fi asigurată prin proiectul ROHU-103 „Protejarea comuna a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony “, finanţat din fondurile Programului INTERREG V-A România-Ungaria.

Bochiș Diana, consilier al Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală, a prezentat proiectul ROHU-103 „Protejarea comuna a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony“. Bugetul total al proiectului este de 665.714 euro, din care 320.000 revin părții careiene.

Obiectivele proiectului sunt: plantări de arbori cu valoare dendrologică ridicată, specii indigene și exotice, realizarea de alei, plantări de iris în Parcul dendrologic din Carei, realizarea unor spații verzi cu aspect peisagistic deosebit (tunel de plante/flori), realizarea de rute tematice în parcul careian, amenajarea unei expoziții sezoniere de plante în aer liber pe timpul verii și instalarea unui patinoar mobil pe timp de iarnă, crearea unei rute tematice Iris, accesibile cu bicicleta, din Nyiradony până în Carei.Parcul Dendrologic Carei este rezervație naturală cu caracter mixt și se întinde pe o suprafață de 10 hectare. Parcul a fost înființat în secolul XVIII și era renumit prin arborii exotici plantați, dar și prin existența unui lac cu broaște țestoase.

În anul 1877 parcul a fost îngrădit, iar forma actuală a primit-o în anul 1890. Este alcătuit din 110 specii exotice și indigene, unele rarități ale florei dendrologice cultivate în România, iar altele reprezentând adevărate recorduri prin dimensiuni. Se regăsesc aici ginkgo biloba, duglas verde, dud alb, salcâm japonez, castan porcesc, tisa.Fii primul care comentează! despre "Sute de mii de euro pentru patinoar mobil și reabilitarea Parcului Dendrologic din Carei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Carei
ACUZAȚIE. O tânără a murit așteptând la ușa medicului de familie. ”Expediată” de la Spitalul Carei?!

Închide