Tribunalul Satu Mare a lăsat doi frați fără un teren de 2 milioane de euro


Tribunalul Satu Mare a lăsat doi frați fără un teren de 2 milioane de euro
Frații Adrian și Teodor Maghiar jr., fiii fostului rector al Universității Oradea, au pierdut procesul cu Primăria Oradea pentru terenul de 4 hectare din intersecția șoselei de centură cu DN 76, cu front la ieșirea spre Băile Felix. Și asta după ce juriștii Primăriei au demonstrat că actele proprietarilor nu sunt în regulă, astfel încât judecătorii Tribunalului Satu Mare i-au lăsat fără terenul evaluat de circa 2 milioane de euro, informează bihoreanul.ro

După mai bine de 4 ani de procese pe la diferite instanțe din Oradea, de unde cauza a fost strămutată la cererea reclamanților, Tribunalul Satu Mare a dat câștig de cauză municipalității orădene. Totul a pornit de la faptul că în 2008 frații Maghiar au cerut Primăriei despăgubiri pentru o suprafață de 4.000 mp afectată de construirea șoselei de centură, din parcela în posesia căreia susțineau că intraseră în baza unui act de donație. Pentru că nu le-a convenit amplasamentul oferit la schimb, reclamanții au dat în judecată orașul și în 2016 au obținut despăgubiri de 200.000 euro de la Tribunalul Bihor.

Mobilizați de valoarea mare a despăgubirii, juriștii Primăriei au început să verifice în arhive, descoperind că terenul, estimat la 2 milioane euro, nu a aparținut de fapt niciodată celor care l-au donat familiei Maghiar. Astfel, în procesul încheiat luna trecută cu sentință definitivă, instanța a anulat însuşi actul de donație, lăsând reclamanții și fără despăgubiri, și fără teren.

Dacă tăceau, proprietari rămâneau…

SURSA: bihoreanul.roFii primul care comentează! despre "Tribunalul Satu Mare a lăsat doi frați fără un teren de 2 milioane de euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre proces
Filmul dur al crimei de la Carei. Minorii sălbatici au bătut victima zeci de minute

Închide