TURISM pe bani PUȚINI. DESTINAȚII de weekend în județul Satu Mare

1. Castelul Karolyi din Carei este de departe cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Satu Mare, înregistrând anual zeci de mii de vizitatori. O arhitectură superbă amplastă în centrul unui valoros parc dendrologic, în asociere cu un trecut istoric plin de culoare a făcut ca această fostă reședință a marilor grofi să devină atractivă pentru o arie mare de turiști.

ACCES: Castelul Karolyi se află la circa 35 de kilometri de Satu Mare. Se merge pe DN 19, distanță care poate fi parcursă în circa 35 de minute.

castel Carei

Castelul din Carei

2. Complexul acvatic Aquastar Satu Mare este una dintre destinațiile cele mai accesibile pentru sătmăreni. Vizitatorii se pot răsfăța într-un ansamblu complex de bazine, iar apa are temeperatura perfectă de 30-32 grade Celsius. Acesta este dotată cu sistem de hidro-aeromasaj, de tip jacuzzi şi alte elemente de efect. Orarul de funcţionare a complexului acvativ este de luni până duminică de la ora 10.00 la 21.00.

ACCES: Complexul Aquastar este situat în municipiul Satu Mare, la ieșire spre Micula.

 

IMG_0736

Complexul Aquastar

3. Pentru iubitorii de natură, Luna Șes poate reprezenta o bine-meritată deconectare. Luna Şes este un spaţiu deschis de circa 250 hectare, la o altitudine medie de 500 de metri, la baza pantelor nordice ale vârfului Pietroasa. Drumurile de acces au fost modernizate, iar după o plimbare în natură, turiștii se pot bucura de preparatele tradiționale la cele câteva pensiuni din zonă.

ACCES: Din municipiul Satu Mare se ajunge la Luna Șes pe DN19. Sunt aproximativ 60 de kilometri, care se pot parcurge în aproximativ o oră.

luna ses

Luna Șes – Negrești-Oaș

 

4. Cel mai mare centru ceramic din Europa barbară a fost descoperit în apropierea comunei Medieșu Aurit. Primele zece cuptoare dacice au fost scoase la lumină în 1964. Din 2010, după ce s-au folosit unde geomagnetice, au mai fost găsite 200 de cuptoare. Practic, la Medieș există cel mai mare centru ceramic din Europa barbară cunoscut până în prezent.

ACCES: Din municipiul Satu Mare se poate ajunge la Medieșu Aurit pe DN 19 F, iar distanța până la cuptoarele dacice este de circa 25 de kilometri. Distanța se poate parcurge în 25 de minute.

cuptoare dacice medies

Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit

5. Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice ale judeţului Satu Mare este cripta familiei Karolyi din localitatea Căpleni. Cripta este fabuloasă, iar sarcofagele arămite sunt lucrate cu mare măiestrie. În spatele altarului sculptat din marmura de Carrara se află o răstignire, operă a sculptorului florentin Pietro Bazzanti, monument sculptat dintr-o singură bucată de marmură. Tot aici se află blazonul original al familiei Karoly, cusut cu fir de aur la 1791.

ACCES: Cripta se află în comuna Căpleni, iar accesul se poate face pe DN 19 – prin localitatea Carei. Distanța este de circa 40 de kilometri și se poate parcurge în 40 de minute.

cripta

Cripta familiei Karolyi

Fii primul care comentează! despre "TURISM pe bani PUȚINI. DESTINAȚII de weekend în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Castelul Karolyi, ștrand, Țara Oașului
FORȚĂ. Doi OȘENI sunt printre cei mai PUTERNICI români

Închide