Un nou suspect în cazul uciderii actriței Gabriela Dorgai! Opinia unui anchetator

În noiembrie 2014 a avut loc, pe malul Someșului, în zona centrală a municipiului Satu Mare, o crimă care a zguduit un județ întreg. Actrița Teatrului de Nord, Gabriela Dorgai, a fost ucisă într-un mod brutal de către o persoană care a rămas încă neidentificată. 

Noi suspecți verificați

Potrivit informațiilor PresaSM, în urmă cu circa două săptămâni, o echipă investigativă, condusă de către inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție, Claudiu Florin Boca, i-au prelevat unui individ suspect probe ADN pentru a fi comparate cu cele găsite la locul uciderii Gabrielei Dorgai. Individul a fost ridicat de pe Drumul Careiului. Din câte se pare, probele nu ar fi coincis cu cele ale criminalului, motiv pentru căutările continuă nestingherit (nu putem furniza mai multe informații din rațiuni ce țin de anchetă, n.red.).

De ce se mișcă greu ancheta

Surse care s-au ocupat de anchetă au precizat pentru PresaSM că personalul insuficient, respectiv încărcătura mare de cazuri îngreunează urmărirea elementelor din anchetă.

”Sunt puțini oameni, iar atâta timp cât polițiștii trebuie să se ocupe și de alte cazuri, mai mărunte, este mai greu. Dar vă asigur că se lucrează la acest caz. Personal, sunt convins că autorul va fi prins”, a spus un fost anchetator.


Reamintim că reporterii PresaSM.ro au reușit să stea de vorbă – în exlusivitate – cu fostul șef al Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Marius Gânță, vizavi de cazul uciderii actriței Gabriela Dorgai. Principalul investigator a precizat că este șocat de lipsa de reacție a martorilor, crima și violul având loc în plin centrul orașului.

”M-a șocat faptul că s-a întâmplat în plin centru și m-a șocat lipsa de atitudine a celor care au asistat. Au fost martori oculari. Deci, chiar să treci așa pasiv când vezi în plină desfășurare o infracțiune cu violență sau că acea femeie a fost dusă cu forța și să nu intervi, să treci pasiv. Deci, lipsa de reacție a opiniei publice m-a deranjat. (…) Inițial, când am fost la fața locului, am spus că este și nu este un caz dificil. M-a șocat și prin prisma faptului că o cunoșteam pe Gabriela, am fost colegi de liceu. Nu mă așteptam să aibă o soartă de genul acesta. Dacă stai să te gândești, nu poți să concepi ca în plin centru să fi atacat, să fi târât și să fi ucis în centrul nou al unui municipiu”, a spus Marius Gânță pentru PresaSM.ro.

Polițiștii au reușit să identifice doi din cei patru posibili martori, care ar fi declarat că li s-a părut că victima și criminalul ar fi avut o relație intimă consimțită. De aceea nu ar fi intervenit. Or, polițiștii sunt de părere că victima a fost deja inconștientă în momentul violului.

”Noi presupunem că era inconștientă. Au fost patru martori și am reușit să identificăm doi. Au considerat, văzând lipsa de reacție a Gabrielei, că este un act consimțit. Or, noi presupunem că la acea oră era inconștiență sau chiar decedată. Astfel se explică lipsa de reacție”, a spus Gânță pentru PresaSM.ro.

Marius Gânță s-a declarat că, cu toate că s-a pensionat luna aceasta, are toată disponibilitatea de a da o mână de ajutor foștilor săi colegi. Gânță este optimist că acel criminal va fi identificat.

”Din păcate, a trebuit să mă retrag, dar am fost de la început optimist în privința soluționării acestui caz și a identificării autorului. Și acum rămân optimist. Am discutat cu fostul meu partener și sper să fi reținut și însușit sfaturile pe care i le-am dat și sunt convins că el, sau indiferent care dintre colegi, până la urmă nu contează cine va reuși să vină cu acea informație care să ducă la identificarea autorului. Important este să fie găsit. Eu am toată disponibilitatea, i-am spus-o și inspectorului șef (Sorin Daniel Stan, n. red.) ca în măsura în care voi fi consultat pe linie profesională să îmi împărătșesc din experiența pe care și eu am acumulat-o învățând de la alții sau fiind autodidact. În măsura în care se vrea”, a mai spus Marius Gânță pentru PresaSM.ro.

Fii primul care comentează! despre "Un nou suspect în cazul uciderii actriței Gabriela Dorgai! Opinia unui anchetator"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Familia sătmăreanului ucis cere autopsie! Indonezienii refuză să restituie corpul neînsuflețit

Închide