După ce un copilaș a înghițit cloramină, sancțiuni în serie la Grădinița ”Gulliver”

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Consiliul de Administrație al Grădiniței cu Program Prelungi ”Guliver” din Satu Mare au luat măsuri disciplinare în cazul a trei angajate, care l-au scăpat de sub supraveghere pe minorul (în vârstă de trei ani) care a înghițit o pastilă de cloramină în data de 7 octombrie 2019. 

Părinții, anunțați de educatoare

Potrivit informațiilor PresaSM, totul s-a întâmplat în cursul zilei de 7 octombrie, atunci când unul dintre părinții a fost sunat de către una dintre educatoarele de la Grădinița ”Guliver”, transmițându-i că minorul a ingurgitat o “pastilă” de cloramină.

Părinții au ajuns în scurt timp la grădiniță, l-au luat pe minor și l-au dus la Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Județean Satu Mare. A fost supus mai multor investigații medicale. Copilul a stat internat timp de trei zile în Spitalul Județean Satu Mare.

Două îngrijitoare și o educatoare, scoase vinovate

Potrivit informațiilor PresaSM, în urma cercetării faptelor de către specialiștii din cadrul Inspectoratului Județean Școlar s-a stabilit vinovăţia de neglijenţă în serviciu pentru: B. A, educatoare aflată în program la momentul producerii incidentului, C. G. şi M. M., îngrijitoare.

Consiliul de administraţie al Grădiniţei cu Program Prelungit “Guliver” Satu Mare a decis următoarele măsuri, potrivit informațiilor PresaSM: ”Diminuarea cu 5% a salariului pe o lună pentru îngrijitoarele C.G. şi M.M.; mustrare scrisă pentru educatoarea B. A.; revizuirea procedurii de asigurare a securităţii copiilor în toate spaţiile pe toată durata activităţiţor din grădiniţă”.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu acest caz si a apreciat că măsurile legale stabilite de conducerea Grădiniţei cu Program Prelungit “Guliver” sunt corecte, în raport cu gravitatea faptei si consecinţele acesteia.


Nota redacției: Este interesant faptul că nicio persoană din conducere nu a fost sancționată. Cât de tare contează trecutul politic (PNL) al unor persoane din conducere?! E mai simplu să dăm vina pe cei mai neajutorați angajați?! Nimic nu s-a schimbat în acest județ. Corb la corb nu-și scoate ochii!

Fii primul care comentează! despre "După ce un copilaș a înghițit cloramină, sancțiuni în serie la Grădinița ”Gulliver”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre grădiniță
FOTOGALERIE. Grădinița la care se plantează, se culeg struguri și se face must

Închide