USR critică Prefectura Satu Mare: Unde sunt sutele de mii de măști promise?!


Reprezentanții USR Satu Mare cere Prefecturii Satu Mare să comunice în mod public unde sunt cele 300.000 de măști confiscate în PTF Petea, pe care s-a angajat să le distribuie sătmărenilor. 

”Vă aduceți aminte de cele 300.000 de măști confiscate la Vama Petea? Prefectul a cerut și i s-a și aprobat ca acele măști sa fie distribuite sătmărenilor, un gest foarte nobil, însă ca să vedem că nu a fost doar un gest policienesc, cerem în mod public prefecturii sa ne comunice unde au ajuns aceste măști? Careva dintre voi ați primit măști din partea prefecturii prin intermediul primăriilor?”, este mesajul USR Satu Mare. 

Măștile confiscate la finalul lunii aprilie vor fi distribuite populației, a anunțat astăzi Prefectura Satu Mare. Autoritățile sătmărene au avut de așteptat o decizie a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a putea distribui echipamentele medicale către primăriile din județ.

“Prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare din data de 12 mai s-a aprobat distribuirea dispozitivelor medicale, respectiv a 290.000 de măști chirurgicale în trei straturi, tuturor unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Satu Mare”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Satu Mare.

Distribuirea acestor măști către populație se va face cu titlu gratuit de către fiecare primărie până la data de 15 mai 2020. Diferența de 10.000 de măști chirurgicale a fost distribuită către Instituția Prefectului și va fi alocată persoanelor cu risc ridicat de contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Pe data de 24 aprilie, polițiștii de frontieră de la Petea au confiscat 300.000 de măști chirurgicale. Autoritățile au făcut demersuri pentru ca marfa confiscată să ajungă la sătmăreni, dar distribuția a întârziat din cauza problemelor birocratice.Fii primul care comentează! despre "USR critică Prefectura Satu Mare: Unde sunt sutele de mii de măști promise?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, COVID-19 Satu Mare, Instituția Prefectului
România a depășit pragul de o mie de morți! La Satu Mare nu mai sunt cazuri noi!

Închide