Undă verde pentru reabilitarea lacului Cubic. Proiectul de milioane de euro, semnat

Reabilitarea lacului Cubic intră în linie dreaptă. Peste 27 de milioane de euro va investi Primăria Satu Mare în transformarea zonei degradate a lacului Cubic într-una pentru petrecerea timpului liber. Cea mai mare parte din bani va veni de la Uniunea Europeană, iar autoritățile locale au anunțat vineri semnarea contractului de finanțare. 

Reabilitarea zonei lacului Cubic intră în linie dreaptă. Primăria municipiului Satu Mare a anunțat vineri semnarea contractului de finanțare. Potrivit autorităților, 13.185.373, 24 lei vor merge către transformarea completă a lacului. Cea mai mare parte din bani va veni de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional.

În cadrul proiectului de refacere și reabilitarea a zonei urmează să fie construite alei pietonale pavate cu piatră naturala, un loc de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional, o pistă de biciclete și o platformă pentru patinele cu rotile, o platformă pentru fitness, vor fi amenajate spații verzi, inclusiv ronduri cu flori, vor fi plantați arbori și arbuști, se va face un sistem de irigare, iar iubitorii de animale vor avea la dispoziție o zonă împrejmuită pentru a-și plimba patrupedele.

“ Lacul Cubic va fi amenajat pentru joacă cât şi pentru recreaţie şi sport. Vor fi prezente echipamente pentru copiii de diferite vârste, iar adulții vor avea la dispoziție un spațiu generos de recreere, un spațiu dorit de peste 30 de ani”, a declarat primarul Kereskényi Gábor la începutul acestui an, atunci când a vorbit despre proiectul Cubic.

Iar Primăria a promis nu doar reabilitarea zonei. Trebuie intervenit și la nivelul carosabilului, astfel încât întreaga zonă să fie schimbată la față.Fii primul care comentează! despre "Undă verde pentru reabilitarea lacului Cubic. Proiectul de milioane de euro, semnat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor, Lacul Cubic
UDMR este pe val în județul Satu Mare. Pataki: ”Am obținut mai mult decât la ultimele alegeri prezidențiale”

Închide