VIDEO. USRPLUS și-a prezentat candidații: Panait și Ciocan, tandemul pentru Satu Mare

USRPLUS și-a prezentat candidații menționând că este momentul pentru un nou suflu în politica sătmăreană. Mircea Ciocan va canida pentru funcție de președinte al Consiliului Județean, iar împreună cu colegii, dorește să reformeze modul în care funcționează administrația publică care, spune Ciocan, de multe ori nu ține cont de necesitățile comunității. Candidatul la primăria Satu Mare este Radu Panait, tânăr antreprenor, spune că orașul are nevoie de schimbări în ritm alert pentru a ajunge din urmă orașele dezvoltate. 

USRPLUS și-a definitivat lista de candidați pentru alegerile din septembrie. La județ, Mircea Maior și-a anunțat intenția de a intra în cursa pentru președinția Consiliului Județean, acolo unde spune că este nevoie de o altfel de administrație, una transparentă, conectată la nevoile cetățenilor și, mai ale, competentă.

“Totul trebuie să pornească de la nevoile cetățeanului”, a spus Mircea Ciocan, candidatul USRPLUS la președinția Consiliului Județean.

Tinerii politicieni au spus că vor ca aleșii județeni să fie mai aproape de cetățeni, să fie prezenți în teritoriu, astfel încât proiectele propuse să fie cele de care cetățenii au nevoie.

Radu Panait, candidatul USRPLUS la primăria municipiului Satu Mare a vorbit despre faptul că orașul merge în direcția bună, dar ritmul este prea lent, iar dezvoltarea trebuie accelerată.

“Ne dorim să transformăm orașul într-unul cu adevărat eco-friendly”, a spus Radu Panait, care a precizat și el că este nevoie de digitalizarea rapidă a administrației locale, astfel încât cetățenii să nu se mai simtă frustrați atunci când intră în contact cu autoritățile.

Nu doar un oraș mai verde își doresc cei de la USRPLUS, ci unul care să fie mai prietenos cu proprii cetățeni, unul care să redea spațiul public locuitorilor și tuturor participanților la trafic.

“Vom aloca 5% din buget pentru bugetare participativă”, a spus Panait, după modelul implementat cu succes și de alte municipii, nu doar din țară, ci și din străinătate, acolo unde cetățenii pot vota proiectele pe care le doresc implementate.

Și candidatul USRPLUS la primărie a vorbit despre faptul că cetățenii trebuie să aibă acces facil la tot ce înseamnă cheltuielile făcute de autoritățile publice locale.

Educația, dar și turismul, împreună cu revirimentul urban sunt principalii piloni pentru schimbarea la față a municipiului, iar USRPLUS crede că totul se poate face prin fonduri de europene, atâta timp cât liderii politici pot să pună pe masă o viziune cu proiecte integrate.

“Politicienii trebuie să muncească în interesul cetățeanului”, a conchis Radu Panait odată cu lansarea candidaturii sale la primăria municipiului Satu Mare.

https://www.facebook.com/PresaSM/videos/973930896365715/


1 Comment on "VIDEO. USRPLUS și-a prezentat candidații: Panait și Ciocan, tandemul pentru Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre alegeri locale 2020, Mircea Ciocan, Radu Panait, USR
Posibilă alianță PNL-USR/PLUS în județul Satu Mare. UDMR ar avea viață grea în alegeri

Închide