Vești bune pentru șoferi. Aceștia ar putea alege când să le fie suspendat permisul

Vești bune pentru șoferi. Aceștia ar putea alege când să le fie suspendat permisul. Un proiect de modificare a legii a fost depus la Senat. Inițiatorul, un parlamentar ALDE, spune că astfel cei care comit abateri minore, nu vor rămâne fără venituri, în cazul în care rămân cu permisul suspendat. 

Deputatul ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care şoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto. Potrivit proiectului, șoferii vor putea alege perioada într-un interval de un an de la data contravenţiei.

“În cazul suspendării provizoriu permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale,” se arată în textul proiectului.

Nu este vorba despre toți șoferii, atrage atenția textul legii. Sunt exceptați cei care sunt vizați de dosare penale și „care prezintă un pericol social”.

În ceea ce privește necesitatea modificării legii, inițiatorul spune că tot mai mulți șoferi au nevoie de permis în scopuri lucrative, iar o eventuală suspedare poate să îi lase fără venituri. Astfel, cei care au salarii dependente de permisul de conducere vor primi o șansă în plus.

Codul rutier prezent prevede posibilitatea suspendării permisului de conducere pentru 30, 60 sau 90 de zile, în funcție de gravitatea faptei.

Primul for sesizat a fost Senatul, Camera Deputaților este forul decizional.

Șoferii au fost rapizi în a reacționa la propunere, mai ales pe rețelele de socializare. Modificarea legii a fost lăudată de șoferii profesioniști, traximetriști, dar și cei care lucrează în industria de curierat. Mulți au precizat că alte țări au adoptat legislații similare, tocmai din cauza importanței pe care o are în ziua de astăzi mobilitatea.

Fii primul care comentează! despre "Vești bune pentru șoferi. Aceștia ar putea alege când să le fie suspendat permisul"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Cod rutier
Modificări aduse Codului Rutier: amenzi drastice pentru șoferii indisciplinați

Închide