Zeci de milioane de lei în medicamente la Spitalul Județean. Bolnavii mai cumpără medicamente?!

Spitalul Județean Satu Mare pompează zeci de milioane de lei în achiziția de medicamente și substanțe sanitare. Întrebarea este una simplă: în urma achiziției, pacienții vor mai fi nevoiți să vină de acasă cu medicamente sau alte materiale sanitare?!

Concret, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Satu Mare au inițiat o procedură – via Sistemul Electronic de Achiziții Publice – prin care intenționează să cumpere ”medicamente diverse, PN Oncologie, PN Hemofilie, PN ATI, Substanțe farmaceutice si dezinfectante, Medicamente pentru Diabet”. Valoarea estimată este între 15.927.251,93 lei și 57.088.400,82 lei.

”Avand în vedere faptul că aprovizionarea cu medicamente se face în funcție de numărul de pacienți, informații care nu se cunosc cu precizie în momentul inițierii unei proceduri de achiziție medicamente, autoritatea contractantă a decis ca pentru fiecare lot în parte, procedura să se finalizeze prin încheierea a câte unui acord cadru cu mai mulți ofertanți, numărul maxim 3, pentru o perioadă de 36 luni”, se arată pe sistemul electronic de achiziții.

În acest moment sunt zeci de ofertanți, urmând să se facă și analiza de rigoare. Există deja și mai multe contestații.

Fii primul care comentează! despre "Zeci de milioane de lei în medicamente la Spitalul Județean. Bolnavii mai cumpără medicamente?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Copii purtați între spitale. Loteria diagnosticelor de la Spitalul Județean

Închide