FOTO/VIDEO. Peste o mie de maghiari s-au adunat în centrul Sătmarului, alături de liderii UDMR


Ziua maghiarilor de pretutindeni la Satu Mare. Peste o mie de persoane au sărbătorit împlinirea a 170 de ani de la izbucnirea revoluției ungare împotriva Imperiului Habsburgic. 

Peste o mie de persoane au răspuns prezent apelului lansat de liderii UDMR și au ajuns astăzi, în jurul orei 17.00, în Piața Eroii Revoluției. Aici s-a dat startul evenimentelor din acest an, prilejuite de sărbătorirea ”Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”.

La manifestări participă, pe lângă liderii locali ai UDMR, Kelemen Hunor , preşedintele național al UDMR și  Zakonyi Botond, ambasadorul Ungariei la Bucureşti.

Evenimentul a debutat prin scurte momente artistice și discursuri ale liderilor UDMR. Aceștia au depus coroane la bustul lui Petofi Sandor, amplasat în fața Spitalului Vechi.

De aici, s-a pornit în marș, în frunte cu călăreți și pe ritmul impus de fanfară, spre Piața Libertății.  Acolo unde se va desfășura evenimentul central al manifestării, ceremonia de dezvelire a statuii lui Szechenyi Istvan.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Peste o mie de maghiari s-au adunat în centrul Sătmarului, alături de liderii UDMR"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ziua maghiarilor de pretutindeni
Satu Mare devine mâine ”capitala” tuturor maghiarilor din Transilvania

Închide