Mii de maghiari sunt așteptați în centrul Sătmarului. Programul manifestărilor de 15 martie


Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari organizează din nou, în data de 15 martie – manifestări dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni în municipiul Satu Mare, potrivit informațiilor PresaSM.

Manifestările vor începe, ca de obicei, la placa memorială ”Petofi Sandor” din Piața Libertății (Lângă ceasul electric), de la ora 14.45, și se vor încheia cu un simpozion la Teatrul de Nord, de la ora 17.00. Față de anul trecut, programul manifestărilor a fost devansat cu două ore.

Programul manifestărilor:

14.45 – Adunare la Ceasul Electric

15.00 – Depuneri de jerbe la placheta memorială Petofi Sandor

15.05 – Procesiune, în frunte cu ”husarii” din comuna diosig (județul Bihor), spre statuia lui Petofi Sandor din Piața Eroii Revoluției, via strada Ștefan cel Mare.

15.10 – Se va depune – pe traseu – o coroană și la statuia lui Széchenyi István, situată vizavi de Hotelul Dacia.

15.30 – Discursuri, depuneri de jerbe la statuia lui Petofi Sandor. Vor lua cuvântul episcopul romano-catolic de Satu Mare, Schönberger Jenő, președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, Pataki Csaba, deputatul Magyar Lorand, președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor.

17.00 – Program festiv și un simpozion la Teatrul de Nord.3 Comments on "Mii de maghiari sunt așteptați în centrul Sătmarului. Programul manifestărilor de 15 martie"

  1. Iară manifestări de 15 Martie ???. Dar în UNGARIA sunt de 1 Decembrie ???. No veghe !!!

    View Comment
  2. Credeam că adunările publice nu sunt de dorit în conjunctura actuală.

    View Comment
  3. cum s ar simti magarii sa mergem pe teritoriul lor sa facem ce fac ei la noi?daca sunt unguri sa mearga in ungaria ocupata de ei prin forta ,si acolo sa faca ,mie rusine dar scriu de ce pataki csaba nu a fost in 30 iulie 2019 la sarbatoarea steagului romanesc,doar este cetatean roman nu maghiar ce zici tov presedinte al consiliului judetean satu mare.mint sau am dreptate?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare, UDMR
PRECAUȚIE CORONAVIRUS. Creștere mare a numărului sătmărenilor izolați la domiciliu

Închide