Al cincilea POD peste SOMEȘ, de la Seini-Pomi, are un EXECUTANT (FOTOGALERIE)

Așa va arăta podul de la Seini - Pomi

Este cât se poate de OFICIAL! Al cincilea pod peste râul Someș din județul Satu Mare are deja desemnat un câștigător pentru execuția lucrărilor, a confirmat pentru PresaSM.ro primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure. Contractul se va semna în aceste zile, iar fondurile vor fi asigurate, cel mai probabil, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Podul va asigura legătura între localități Seini (Maramureș) și Pomi (Satu Mare). Va trece în zona în care râul Someș se tranzitează în prezent cu bacul. Licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a avut o valoare de 3,4 milioane de euro.

”Amplasamentul podului este în punctul de traversare cu bacul, între Orașul Seini și Comuna Pomi, care este și limita administrativă dintre județul Maramureș și judetul Satu Mare. Faptul că nu se poate trece Someșul în condiții de siguranță îi descurajează pe mulți șoferi. Odată cu construirea acestui pod se va scurta distanța pentru cei care merg la Cluj cu 70 de kilometri. Câte 35 de kilometri înspre Cluj și 35 pe drumul de întoarcere. Vrem ca prin acest pod să ne plasăm între municipiile Satu Mare și Baia Mare din punct de vedere infrastructural, care sunt cei doi poli regionali de dezvoltare. Vrem să aducem investiții și forță de muncă în Seini, pentru că avem cea mai modernă stație de bio-gaz din România și avem singurul Liceu Agricol din județul Maramureș. Avem foarte multe atuuri”, a spus Gabriela Tulbure pentru PresaSM.ro.

De ce este important acest pod

Pozitia orașului Seini față de cele trei orașe mari din zonă, respectiv Baia Mare, Satu Mare și Negrești-Oaș, sunt caracteristici care-l clasează ca fiind un nod important. De asemenea, din Seini pornește drumul DJ 109 I care asigură legătura cu drumul național DN 19, ce străbate municipiul Sighetu Marmației și ajunge la granița cu Ucraina. Drumul Național DN1C / E58 asigură legătura cu municipiul Satu Mare și de acolo cu granița cu Ungaria. Lățimea podului va asigura două benzi de circulație (câte una pe fiecare sens de circulație)

Cele mai apropiate poduri peste râul Someș de orașul Seini se află la 18,7 kilometri amonte, podul de pe DJ 193 de la Ardusat, iar în aval la 55.3 kilometri, podul Decebal din Satu Mare, de pe DN19, rezultând că pe o lungime a râului de 74 de kilometri nu este nici un pod.

Podul va scurta distanțele rutiere în mod semnificativ

Podul va scurta distanțele rutiere în mod semnificativ

Caracteristicile podului

Tablierul este compus din trei deschideri. Una centrală de 101 metri, alcătuită din două arce metalice cu grindă tirant, solidarizate cu tiranți înclinați concurenți și două deschideri laterale, amplasate de o parte și de alta a deschiderii centrale de câte 35 de metri fiecare, realizate din grinzi simplu rezemate.

Lungimea totala a podului este de 35 de metri, iar lățimea totală a secțiunii transversale este de 15.30 metri.

Tehnologia de execuție constă fie în montarea tronsoanelor tablierului metalic pe mal, urmată de rotirea tablierului în poziția finală, fie prin executarea tablierului în amplasament, caz în care vor fi necesare palei intermediare în albia râului.

pod-seini033 Comments on "Al cincilea POD peste SOMEȘ, de la Seini-Pomi, are un EXECUTANT (FOTOGALERIE)"

 1. Pentru cine este mai scurt spre Cluj pentru cei din Seini,nu satmareni.

  View Comment
 2. Angelescu Dan | august 8, 2017 at 11:29 |

  Daca se va concretiza,proiectul este laudabil,de mult timp asteptat de locuitorii de pe ambele maluri ale Somesului si nu numai-fiind evidenta economia de timp si combustibil pentru cei ce tranziteaza cu diferite destinatii.In conditiile in care Romania este deficitara la acest gen de investitii,nu inteleg critica postata de catre “reflector”,cu atat mai mult cu cat proiectul de finantare a fost demarat de catre primaria Seini,iar de utilitatea acesteia vor beneficia atat cei care tranziteaza dinspre Satu Mare dar si riveranii aflati pe malul stang,adica cei cu domiciliul in judetul Satu Mare.Concluzia este de a lauda,sprijinii si incuraja aceste proiecte SI NU DE A CRITICA …Mult succes constructorului si felicitari edililor !

  View Comment
 3. Cum adica,, fondurile vor fi asigurate, cel mai probabil, prin Programul Național de Dezvoltare Locală”??? Inca nu se stie sursa finantarii??? E clar ca podul va fi subiect de promisiuni inca macar 2 campanii electorale. De al 6-lea nu se stie nimic?!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre infrastructură rutieră
HORROR! Cel mai CATASTROFAL drum din județ s-a RUPT în DOUĂ! (VIDEO)

Închide