Autorităţile judeţene ACUZĂ: “Profesorii din Satu Mare sunt terorizaţi de elevi!”


Reprezentanţii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare au declarat azi că profesorii din judeţ au ajuns să fie terorizaţi de elevi.

Primul care a ridicat această problemă a fost consilierul judeţean Alexandru Panea. Acesta a spus că profesorilor le este frică să intervină în cazul unui abateri disciplinare ale copiilor. Şi a indicat în special copiii care provin din instituţiile de protecţie a copiilor.

“Ţin să vă atenţionez că profesorii sunt lipsiţi efectiv de metode de a interveni când unii copii se comportă la şcoală în mod execrabil. Şi este vorba, în primul rând, despre cei care provin din casele de copii şi sunt întreţinuţi în continuare. sunt menajaţi în mod excesiv şi tuturor le este frică să facă ceva pentru ca acel comportament să fie adecvat şcolii în care umblă”, a spus Alexandru Panea. 

Directorul Casei Corpului Didactic şi consilier judeţean – Ioan Viman – a confirmat acest fenomen. Acesta a spus că profesorii nu au cadru legal de a se apăra, profesorii fiind batjocoriţi prin redarea unor “filmări trunchiate”.

“Este nevoie de o legislaţie are să asigure atât protecţia copiilor cât şi a cadrelor didactice. Cadrul didactic, în momentul de faţă, este expus unor manifestări deviante şi nu are nicio soluţie de răspuns. Legislaţia nu le dă niciun fel de apărare, de protecţie. (…) Cadrul didactic este violentat, agresat fizic în timpul activităţii”, a acuzat Ioan VimanFii primul care comentează! despre "Autorităţile judeţene ACUZĂ: “Profesorii din Satu Mare sunt terorizaţi de elevi!”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
În pragul Sărbătorilor Pascale. ZECI de kilograme de carne EXPIRATĂ depistată în judeţ

Închide