Autostrada Nordului, Satu Mare- Suceva: Se pregătește studiul de fezabilitate

Autostrada Nordului, în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021. Ministerul Transporturilor spune că își dorește realizarea studiului de fezabilitate. 

Ministerul Transporturilor a adăugat două noi pagini la  Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021. Este vorba despre mai multe proiecte mari de infrastructură, printre care și Autostrada Nordului. Oficialii spun că doresc realizarea și completarea studiilor de fezabilitate.

“Elaborarea/completarea studiilor de fezabilitate pentru Drum expres/ Autostrada Nordului (Drum expres Petea – Satu Mare – Baia Mare și Autostrada Baia Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava și analiza conexiune Cluj – Dej),” se arată în documentele ministerului Transporturilor.

Autostrada Nordului a fost inclusă pe lista priorităților, potrivit ministerului.

Susținătorii proiectului spun că Autostrada Nordului are mult mai mari șanse de finalizare și ar realiza legătura dintre Moldova și infrastructura rutieră din Europa occidentală.

Cei de la ProRomânia au solicitat politicienilor moldoveni susținere pentru proiect, având în vedere necesitatea unei conexiuni de mare viteză în regiunea de nord a țării.

Autostrada Nordului a urmat pași similari cu cei pe care i-a avut proiectul autostrăzii Unirii. Proiectul a primit o largă susținere publică, după care a ajuns pe masa parlamentarilor.

Tot pe lista priorităților, ministerul Transporturilor a trecut și continuarea finanțării în 2019 a centurii Satu Mare.

4 Comments on "Autostrada Nordului, Satu Mare- Suceva: Se pregătește studiul de fezabilitate"

 1. Come ramane in istorie daca S3 VA realization scratch proect

  View Comment
 2. Ar fi o minune

  View Comment
 3. Unde o fi ,,Suceva ,, ?

  View Comment
 4. Ar lega Bucovina de occident,o mare realizare,de n-ar fi iluzorie!!

  Ar

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre autostrada Nordului
Autostrada Nordului, mai viabilă. Susțineți varianta Suceava – Satu Mare

Închide