Autostrada Satu Mare – Suceava, subiect de provocare pe Facebook, între politicieni

Autostrada Satu Mare – Suceva a devenit subiect de “challenge” pe Facebook, cel puțin pentru politicieni. Ultimul provocat este chiar Cătălin Nechifor, parlamentarul care a și depus legea pentru autostradă. Iar printre nominalizați se află și Traian Băsescu și Kelemen Hunor. 

După modelul Ice Bucket Challenge (Provocarea găleții de gheață n.red), politicienii români transformă autostrada Satu Mare – Suceava în provocare pe Facebook. Startul a fost dat de Ștefan Mandachi, care l-a nominalizat pe parlamentarul Cătălin Nechifor, inițiatorul legii. La rândul său, Nechifor i-a nominalizat pe Viorica Dăncilă, Traian Băsescu și Kelemen Hunor.

“Am primit și respect propunerea lui Ștefan Mandachi. Pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute voi întrerupe orice activitate. Chiar dacă despre politicieni se spune ca oricum nu fac nimic. Sper sa fie un semnal puternic. Și sper sa se facă ceva! Trimit provocarea mai departe la Viorica Dancila , Kelemen Hunor și Traian Basescu,” a scris parlamentarul de la Pro România pe pagina sa de socializare.

Ștefan Mandachi este antreprenorul din Suceava care a construit din fonduri proprii primul metru de autostradă din Moldova. Mandachi a spus că acțiunea sa este un protest față de starea în care se află infrastructura din Moldova și din țară.

Provocările pe rețelele de socializare au fost utilizate pentru a crește gradul de informare și conștientizare cu privire la diverse probleme cu care se confruntă societatea. Antreprenorul din Suceva a precizat că într-un mod similar încercă să atragă atenția asupra necesității unei infrastructuri de mare viteză, dar și asupra faptului că proiectul este unul fezabil.

Autostrada Nordului, finanțare prin credite și fonduri europene

În ceea ce privește proiectul depus de Nechifor, autostrada ar urma să fie construită cu fonduri din credite externe și fonduri europene. Ea ar trebui finalizată în patru ani de la intrarea în vigoare a legii.

Potrivit proiectului, traseul este: Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava.

„Obiectivul de investiții Autostrada Nordului se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene”, arată proiectul depus.

Nechifor, împreună cu cei de la Pro România au susținut în ieșirile publice faptul că autostrada Satu Mare – Suceva ar fi cel mai simplu și rapid mod prin care Moldova ar putea fi conectată la infrastructura din occident.

Cetățenii din nord în continuare pledează și pentru construirea cât mai rapidă a autostrăzii care să lege marile orașe din Moldova de București. În paralel, șoferii din nord-vestul țării așteaptă finalizarea tronsonului din Bihor, care le-ar oferi un acces mai facil la infrastructura de mare viteză din Ungaria, iar de acolo, spre occident.

Fii primul care comentează! despre "Autostrada Satu Mare – Suceava, subiect de provocare pe Facebook, între politicieni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Nordului
Autostrada Nordului, Satu Mare- Suceva: Se pregătește studiul de fezabilitate

Închide