Concedieri în masă făcute de Electrolux. Anunțul făcut de companie

Electrolux anunță concedieri în Ungaria. 800 de angajați de la fabrica de aspiratoarea din Jászberény își vor pierde locurile de muncă, iar negocieri au loc deja cu sindicatele. Alte 875 de posturi la nivel global vor fi deființate, mai anunță grupul suedez, toate într-o încercare de eficientizare a producției.

Electrolux a anunțat concedieri în Ungaria. Potrivit companiei, 800 de persoane care lucrează în producție la fabrica din Jászberény își vor pierde locurile de muncă în urma programului de eficientizare a producției, care va fi externalizată. Angajații au fost anunțați, iar negocieri au loc cu sidicatele.

Compania spune că disponibilizările sunt necesare, iar alte 875 de funcții la nivel global vor fi și ele desființate în timpul acțiunii de restructurare a activității. Cele 875 de posturi nu sunt direct legate de producție, au mai precizat suedezii.

Electrolux a anunțat în schimb și investiții în Ungaria, doar că la fabrica din Nyíregyháza, cea care produce frigidere pentru sectorul high-end. În 2018 compania anunța un pachet investițional de 8 miliarde de coroane suedeze pentru următorii 4-5 ani. Din această sumă, aproximativ 100 de milioane va merge către fabrica de la Nyíregyháza. Investițiile se concentrează pe automatizare și digitizare.

Suedezii se așteaptă ca măsurile luate să economisească aproximativ 500 de milioane de coroane pe an începând 2022. La nivel global, Electrolux se așteaptă la economii de 3,5 miliarde de coroane odată cu 2024.

Fii primul care comentează! despre "Concedieri în masă făcute de Electrolux. Anunțul făcut de companie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Mare chef în Grădina Romei. Electrolux cheamă toți sătmărenii la distracție

Închide