CONDAMNARE. Criminalul de la Casablanca (din Satu Mare) trei decenii după gratii!

Magistrații Tribunalului Satu Mare au dat sentința în cazul sătmărencei ucise – în data de 5 martie 2018 – de către Ștefan Roman în incinta hotel-restaurantului Casablanca din municipiul Satu Mare. Ștefan Roman va sta 28 ani de patru luni după gratii, fiind condamnat pentru omor calificat și tâlhărie calificată.  

Recidivist și spor la pedeapsă

Reporterii PresaSM au intrat în posesia sentinței date de către magistrații Tribunalului Satu Mare în cazul uciderii barmanei Nicoleta Dunca.

”(…) Condamnă pe inculpatul R.S., în prezent arestat preventiv in Penitenciarul Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, la pedeapsa de: – 25 ani inchisoare; condamnă pe inculpatul R.S. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, la pedeapsa de: – 10 ani inchisoare. (…) Contopeşte pedepsele mai sus aplicate in pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 ani inchisoare (…), la care adaugă un spor de 1/3 din pedeapsa de 10 ani inchisoare, respectiv 3 ani şi 4 luni inchisoare, dispunând ca in final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 28 ani şi 4 luni inchisoare”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare. 

Despăgubiri morale de sute de mii de lei

Ștefan Roman va trebui să le achite părților civile daune morale de sute de mii de lei. Acest lucru l-au decis magistrații sătmăreni.

”(…) Admite actiunile civile formulate în cauză de părţile civile: – P.A.C. şi D. S., (…) sens in care obligă inculpatul la plata sumei de 300.000 lei despăgubiri civile, reprezentând daune morale, câte 150.000 lei pentru fiecare, şi – SC R CO SRL Satu Mare, obligând inculpatul la plata sumei de 9.854 lei cu titlu juridic despăgubiri civile reprezentând daune materiale”, este decizia judecătorilor. 

Ce spune unul dintre martori

Reporterii PresaSM s-au aflat în sala de judecată la mai multe termene de judecată. Grigore Molnar – patronul Hotelului Casablaca – a făcut o serie de declarații incredibile în acest caz. Molnar a spus că angajatele aveau indicații clare ca în ziua de duminică să nu se deschidă ușa principală de acces clienților, nefiind activitate la barul hotelului, servirea trebuind să se facă doar la un geam, în condiții de securitate. Cu toate acestea, inculpatul a intrat pe ușa principală, nu pe cea secundară, de acces al clienților hotelului.

Grigore Molnar a mai arătat că alte trei persoane care se aflau în incintă au părăsit locația la ora 1.42. După care inculpatul, alături de victimă, au socializat. Ulterior, cei doi s-au certat, iar inculpatul ar fi omorât-o în mod brutal pe Nicoleta Dunca, prin lovituri repetate cu mai multe sticle la nivelul capului.

Molnar a mai precizat că inculpatul ar fi crezut că sistemul de supraveghere nu ar fi fost operabil. Inculpatul aflând acest lucru de la victimă, cu care s-ar fi cunoscut de mai multă vreme.

”Am aflat de la un vecin al lui Roman, din Lazuri, că acesta a sunat-o pe maică-sa și i-a spus că va lua maxim patru ani, fiindcă nu sunt martori și camerele de supraveghere nu ar fi funcționat. Doar că imaginile au rămas în memoria sistemului”, a spus Molnar. 

Criminalul va avea la dispoziție zeci de ani după gratii pentru a se gândi la ce a făcut.

1 Comment on "CONDAMNARE. Criminalul de la Casablanca (din Satu Mare) trei decenii după gratii!"

  1. Am crezut că primește condamnare pe viață. Așa iese după 10 ani.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre proces de crimă
Sătmăreancă violată și ucisă în județ! Autorul a scăpat cu 15 ani de închisoare

Închide