FOTOGALERIE. Imagini dezolante cu hotelul Dacia. Se vinde!

Reporterii PresaSM.ro au surprins imagini dezolante cu Hotelul Dacia. Din cauza rafalelor de vânt de mare intensitate prelata care acoperea hotelul Dacia s-a rupt în bucăți și s-a desprins, căzând pe asfalt și a lăsat în urmă o imagine dezolantă a actualei stării a imobilului, clasificat monument istoric de clasa A.

Reamintim că după eliberarea lui Vasile Țânțaș din Penitenciarul Satu Mare, o delegație a Bisericii Penticostale din Chicago a fost prezentă pentru a negocia actul de vânzare-cumpărare.

Surse au declarat pentru PresaSM.ro că suma este de 4,5 milioane de euro. Conform acelorași surse, la subsolul clădirii se va face casă de rugăciune, iar la parter se va face o sală de conferințe, destinată, în special, cultului penticostal.

Totodată, pentru a se respecta destinația inițială, vorbind aici de un monument istoric clasa A, la etaj vor funcționa camere în regim hotelier. Astfel, sunt toate importante ca înțelegerea să fie încheiată.

Reamintim faptul că PresaSM.ro a anunțat în premieră că Hotelul Dacia va fi vândut. Surse au precizat pentru PresaSM.ro că ar putea fi vorba despre Biserica Penticostală din Chicago.

Reporterii PresaSM.ro au stat de vorbă cu Beniamin Țânțaș, care a recunoscut că sunt discuții ”de ceva vreme” cu un potențial cumpărător.

”Sunt ceva discuții, de ceva vreme, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic. Încă negociem”, a spus Beniamin Țânțaș pentru PresaSM.ro.

Tranzacția se poate efectua, fiindcă statul român, prin instituțiile sale, nu și-au manifestat interesul de a achizționa clădirea. Adică, nu și-au exercitat acel drept de preemțiune, cu toate că directorul Direcției Județene de Cultură, Mircea Drăgan, le-a transmis mai multe adrese. Se pare că lipsa banilor – circa opt milioane de euro ar costa achiziționarea și reabilitarea imobilului – ar fi fost motivul

4 Comments on "FOTOGALERIE. Imagini dezolante cu hotelul Dacia. Se vinde!"

 1. Primare de ce nu iei credit daca tot te-ai laudtat ca se poate si sa cumperi hotelul sa ramana al nostru al cetatenilor sau daca ai uitat si iti suna mai bine asa hotel panonia, pune mana si cumpara inapoi oglinda orasului

  View Comment
 2. Nu ne trebuie noua biserica in hotel, vrem cafenele baruri sala de eb enimente ca pe vremuri, unde sa ne spargem banii la cat de bogati suntem

  View Comment
 3. RODICA COJAN( SELES) | octombrie 29, 2017 at 18:49 |

  Sunt satmareanca ,insa traiesc in Timisoara de mai bine de 25 de ani.Hotelul Dacia a fost emblematic pentru orasul meu natal. Fratele meu a restaorat acoperisul in anii 1970 cazand de pe acoperis, azi are probleme grave de sanatate. Rog primarioa sa faca eforturi pentru mentinerea in circuit hotelier , asa cum il stim de o viata.Nu lasati patrimoniul orasului sa se piarda!!!!

  View Comment
 4. Aceasta este imaginea REALĂ a celor ce au condus și conduc orașul și județul în ultimii 25 de ani!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
Vasile Țânțaș, proprietarul Hotelului Dacia, eliberat din Penitenciarul Satu Mare

Închide