După maghiari, a venit rândul ucrainenilor să sărbătorească în Satu Mare

Comunitatea ucrainenilor din județul Satu Mare a sărbătorit astăzi împlinirea a 204 ani de la nașterea poetului național al Ucrainei, Taras Sevcenko. Cu toate că evenimentul, denumit sugestiv ”Zilele Taras Sevcenko”, a avut parte o prezență redusă, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice din județul Satu Mare.

La manifestare a participat și deputatl sătmărean Octavian Petric, care a ținut să îi asigure pe ucrainenii din județul Satu Mare de tot sprijinul său pentru proiectele pe care le întreprind.

”Un eveniment care a venit să evoce nu doar personalitatea complexă a marelui om de cultură ucrainean, dar și relaţiile interetnice exemplare și multiculturalismul din municipiul și din județul Satu Mare. M-am bucurat să constat de-a lungul anilor că Taras Sevcenko este iubit şi cinstit de ucrainenii din Satu Mare și din întreaga lume la fel ca Mihai Eminescu de către români sau Petofi Sandor de către maghiari. Sunt personalități uriașe de care se leagă identitatea culturală a națiunilor noastre, iar noi ca și conlocuitori este firesc să ne respectăm reciproc simbolurile. În ceea ce mă privește, asigur membrii comunității ucrainene din județul Satu Mare că îi voi sprijini mereu în acțiunile pe care le întreprind, pentru păstrarea limbii şi a tradiţiilor și voi susține viitoarele proiecte româno-ucrainene, așa cum am făcut-o și până acum”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Fii primul care comentează! despre "După maghiari, a venit rândul ucrainenilor să sărbătorească în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
Deputatul Octavian Petric, dezbatere la ONU despre migrație. Se caută soluții

Închide