E OFICIAL! Se face licitația pentru al treilea pod. Execuția va dura 30 de luni

E oficial. Satu Mare așteaptă oferte din partea firmelor pentru al treilea pod. Acestea se pot depune până la finalul lunii ianuarie. Din momentul semnării contractului, executantul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor. 

După patru luni de verificare a documentaţiei de atribuire de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, municipiul Satu Mare a primit acceptul în vederea iniţierii procedurii de atribuire pentru investiţia “Pod peste râul Someș – amplasament str. Ștrandului’’.Marți, 27.11.2018, s-a lansat licitaţia deschisă pentru execuția lucrărilor. Proiectul a fost publicat marți, 27 noiembrie, pe platforma de achiziții publice, iar până în 23 ianuarie 2019, ora 15.00, se pot depune oferte și se pot cere clarificări.

Pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, municipiul Satu Mare a ales ca şi criteriu de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ”. Prin acest criteriu, autoritatea/Primăria urmăreşte să selecteze oferta cea mai avantajoasă din punctul de vedere al calităţii şi, în aceleaşi timp să permită încadrarea în limitele bugetului alocat şi implementarea eficientă a contractului.

Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Devoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.

Reamintim faptul că, primarul municipiului, Kereskényi Gábor, a semnat contractul de finanțare pentru cel mai așteptat obiectiv de investiție al Primăriei Municipiului Satu Mare în 13 decembrie 2017.

”Din iunie 2016 am făcut pași concreți și hotărâți în realizarea acestui obiectiv: a fost scos la licitație și apoi finalizat proiectul tehnic al podului, a fost întocmit dosarul cu toate documentațiile pentru a fi depus spre finanțare la Guvern. Totodată, în octombrie 2017, a fost aprobat de Consiliul Local proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropiere. Acum s-a publicat licitația, iar după încheierea acestei proceduri urmează să se demareze lucrările de construcție”, a declarat Kereskényi Gábor.

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.4 Comments on "E OFICIAL! Se face licitația pentru al treilea pod. Execuția va dura 30 de luni"

 1. multa bafta la constructie

  View Comment
 2. Nu inteleg. Avem doua poduri. Se construieste un pod pe centura de ocolire a satmarului in zona drum carei.Acesta ar fi al treilea. Dar daca se mai face unul ,este al patrulea. Logig,sau nu stiu eu sa numar. Ma poate lamuri cineva ? Multumesc.

  View Comment
 3. stai linistit. au mai fost facute cateva pe hartie. nu va fi nici un pod.

  View Comment
 4. EU SPER CA PODUL ACEASTA VA FI REALIZAT .

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTO. Fost șef al Poliției Satu Mare își face un ”cartier” în municipiu! Și un…hotel în centru

Închide