E oficial! Un MILION de mp de teren, EXPROPRIAȚI în municipiul Satu Mare

foto: voceatransilvaniei.ro

În următoarea perioadă se va începe procedura de expropriere a circa un milion de metri pătrați în municipiul Satu Mare. Guvernul României lucrează la o hotărâre în acest sens, în vederea construirii șoselei de ocolire a municipiului Satu Mare.

”S-a depus documentația de identificare topo-cadastrală a întregului tronson pentru drumul de ocolire a municipiului Satu Mare. Este vorba despre aproximativ un milion de metri pătrați care trebuie expropriați. Deja se lucrează la Hotărârea de Guvern. Ieri (luni, n.red.) am discutat cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, iar după aprobarea Hotărârii de Guvern privind exproprierile pentru tronson se poate da ordinul pentru începere”, a spus președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba. 

Pataki Csaba a mai explicat că există atât bani cât și contractul de execuție. Se mai așteaptă doar avizul unor ministere.

”Contractul de execuție există, finanțarea este asigurată prin actele normative. Nu mă întrebați când se va da ordinul de începere al lucrărilor. Depinde de ministerele care trebuie să avizeze această Hotărâre de Guvern”, a mai spus Pataki Csaba. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că a dat asigurări oficialilor guvernamentali că municipalitatea își va da tot concursul pentru ca lucrările să se finalizeze cât mai repede.

”A fost la Satu Mare directorul general al CNADNR Cluj, Eugen Cecan, și l-am asigurat de întregul sprijin al autorității locale ca să intre cât mai repede pentru a începe studiu geotehnic pe acel tronson care urmează să fie expropriat”, a spus Kereskenyi Gabor. 

Guvernul a alocat suma de 460.152.000 lei pentru primul an și  270.249.000 lei pentru cel de-al doilea an. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern se vor demara și procedurile efective. 

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km,cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi cosntruite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în 12 luni de la începerea lucrărilor.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel. Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

Fii primul care comentează! despre "E oficial! Un MILION de mp de teren, EXPROPRIAȚI în municipiul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
Cod GALBEN în județ. Prima NINSOARE din această iarnă la Satu Mare (FOTO&VIDEO)

Închide