Europarlamentarul Daniel Buda: Apel către toți sătmărenii să ofere un vot util pentru România

Europarlamentarul PNL  Daniel Buda a susținut astăzi, în municipiul Satu Mare, o conferință de presă alături de viceprimarii municipiului Satu Mare, Adrian Albu și Doina Fejer. Daniel Buda a lansat un apel către toți sătmărenii să ofere un vot util pentru România la alegerile europene din 26 mai.

”Partidul Național Liberal este singurul partid capabil să reprezinte interesele românilor la nivel european! Iar acest lucru a fost demonstrat cu fapte!”, susține Daniel Buda. 

Redăm mai jos principalele declarații din cadrul conferinței de presă: ↗️ Pe 26 mai, spunem DA unei Românii care vrea dezvoltare și prosperitate, împotriva unei guvernări nocive și haotice a PSD!
↗️ Pe 26 mai, spunem DA la referendum pentru interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție și spunem DA pentru interzicerea OUG care modifică legislația penală!

În ceea ce privește componenta agricolă, soluțiile la problemele identificate în fermele pe care le-am vizitat au devenit realități în Parlamentul European. Peste 40% din bugetul UE este dedicat sectorului agricol, Politicii Agricole Comune. În calitate de membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, am reușit să obțin majorarea subvențiilor la hectar pentru fermierii români. Fermierii din România vor beneficia după 2020 de plăți directe mai mari comparativ cu această perioadă, cu toate că avem de-a face cu o tăiere bugetară semnificativă pe fondul Brexitului. Prin eforturile pe care le-am depus împreună cu colegii mei europarlamentari PNL din Grupul PPE, interesele fermierilor români sunt mai bine reprezentate! Mai mult, printr-un amendament pe care l-am formulat, tinerii fermieri (până la 40 de ani) care au fost înființați pentru prima dată ca șefi ai exploatației vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani în loc de 5 ani cât era prevăzut și cu un cuantum majorat de la 70.000 de euro la 100.00 de euro!

În calitate de membru în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, am reușit printr-un amendament pe care l-am depus la raportul privind Politica Agricolă Comună, ca persoanele care au peste 40 de ani și nu se mai încadrează în categoria Tineri Fermieri, să aibă posibilitatea de a accesa fonduri europene în limita la 100.000 de euro pentru a-și demara afaceri în agricultură. Mărturisesc că am avut în vedere, în primul rând cetățenii români stabiliți în străinătate, dar precizez că această măsură se va aplica în toate statele membre. Sunt peste 4,5 milioane de români în Diaspora, iar mulți dintre cei cu care am stat de vorbă mi-au mărturisit că ar dori să se întoarcă în țară să investească în agricultură, dar nu suficiente resurse materială. Iată că prin eforturile pe care le-am depus, românii stabiliți în afara granițelor României, se pot întoarce acasă.

Mai mult, în noua PAC, am introdus obligativitatea statelor membre să folosească fondurile europene pentru dezvoltarea serviciilor de consultanță pentru fermierii europeni. Este extrem de important ca fermierii să aibă acces la servicii de consultanță de calitate pentru ca ei să știe care sunt tendințele pe piață, care sunt soiurile de plante, rasele de animale care se pretează cel mai bine și care sunt sursele de finanțare. De asemenea, un alt aspect extrem de important este dat de faptul că statele membre pot să aloce suma de până la 450 de euro pe hectar pentru zonele montane. Tocmai pentru a suplini dificultățile aferente acestor zone. În ceea ce privește zona ecologică, fermierii vor primi plăți compensatorii pentru cei care practică agricultura ecologică. Mai mult, cei care practică agricultura extensivă, să primească până la 500 de euro pe animal tocmai pentru a asigura bunăstarea animalelor.

În ceea ce privește plafonarea, statele membre sunt obligate să aleagă una dintre următoarele două variante: fie aleg varianta unui prag de 100.000 de euro, fie aleg varianta unei alocări obligatorii de 10% din pachetele lor pentru plăți redistributive, care vor merge către fermierii mici și mijlocii. În acest fel, se consolidează modelul fermelor familiale mici și mijlocii! În același timp, se asigură un echilibru între resursele financiare ce urmează a fi puse la dispoziția fermierilor mari și fermierilor mici!

Una dintre cele mai mari reușite pe care le-am avut în calitate de membru în Parlamentul European, a fost să le limităm statelor membre posibilitatea de a veni cu noi condiționalități suplimentare peste regulementele europene tocmai pentru a încuraja accesare fondurilor europene. De exemplu, dacă de la Bruxelles, existau 2 sau 3 condiționalități, guvernanții mai adăugau încă 20-30 de condiționalități care făceau aproapă imposibilă atragerea acestor fonduri. Iată, deci, că în viitorul exercițiu financiar, acest lucru nu va mai fi posibil astfel încât acești bani să aibă un impact major asupra vieții noastre de zi cu zi. De asemenea, am reușit să obțin compensanții financiare pentru fermierii care sunt afectați de întârzierile Agențiilor de Plăți în alocarea subvențiilor. Astfel, atunci când o agenție de plăți întârzie plata ajutorului către fermieri din motive administrative, tehnice sau de altă natură, fermierii primesc compensații pentru fiecare zi de întârziere!

Am lansat un apel către toți sătmărenii să meargă la vot la alegerile europene de pe 26 mai, să dea un vot util pentru România, să deschidă ochii și să vadă care sunt partidele și europarlamentarii care le pot reprezenta interesele în Parlamentul European. Iar sub acest aspect, Partidul Național Liberal este de departe, partidul cel mai capabil să le asigure interesele la nivel european, partidul care face parte din cea mai mare familie politică la nivel european, care poate să aibă cea mai mare influență în ceea ce înseamnă politicile la nivel european. Cetățenii nu trebuie să își risipească voturile către alte partide politice! PSD este deja înghețat în ce privește relațiile cu Partidul Socialiștilor Europeni. În ce privește ALDE, preşedintele Grupului Liberalilor, Guy Verhofstadt, a spus răspicat că atât timp cât Tăriceanu insistă în a mazili legile justiției, riscă să fie dat afară din familia politică ALDE, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în iunie.

PNL face parte din cea mai puternică familie politică la nivel european astfel încât are un cuvânt important în ce înseamnă deciziile de la nivel european! Pe 26 mai, Partidul Național Liberal va aduce România în primul rând în Europa!

În 26 mai sunt mai mult decât alegeri europarlamentare: este un vot pentru schimbarea direcției greșite în care PSD îndreaptă România, dăm un vot despre cum vrem să fie condusă România, dăm un vot despre cum vrem să fie România în Europa, dăm un vot împotriva guvernării toxice a PSD, un vot pentru a rămâne și a ne dezvolta în Europa. Victoria PNL însemnă sfârșitul PSD!Fii primul care comentează! despre "Europarlamentarul Daniel Buda: Apel către toți sătmărenii să ofere un vot util pentru România"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.