EXCLUSIV. Noul proprietar al Hotelului Dacia vrea să înceapă reabilitarea în acest an. O firmă din Ungaria

Reporterii PresaSM.ro au aflat în exclusivitate cele mai noi informații despre soarta Hotelului Dacia. Astfel, după ce imobilul a fost achiziționat de către o firmă din Ungaria, s-a început deja procedura de reautorizare în vederea reluării lucrărilor de reabilitare și de reînființare a Hotelului. Surse avizate susțin că investitorul și-ar fi exprimat dorința de a începe cât mai curând.

De altfel, potrivit legislației în vigoare, destinația imobilului (monument istoric de clasa A) nu poate fi schimbată. Concret, aici va urma să funcționeze un hotel. Cât despre valoarea tranzacției, sumele par să fie destul de confidențiale. Dar mulțumitoare pentru familia Țânțaș, care au acceptat condițiile tranzacției.

Reamintim că după ce a fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare, Vasile Țânțaș a ales să vândă către maghiari. Din câte se pare, au fost și alți potențiali cumpărători, printre care reprezentanții Bisericii Penticostale din Chicago.

Reamintim faptul că PresaSM.ro a anunțat în premieră că Hotelul Dacia va fi vândut. Din câte se pare, firma din Ungaria a cumpărat firma deținătoare a Hotelului Dacia – SC Dacia SA – și, implicit, fostul Hotel Dacia. Concret, au cumpărat și ACTIVUL și PASIVUL. Mai exact, și datoriile și ”activele imobilizate”, adică clădirea.

Tranzacția s-a putut efectua fiindcă statul român, prin instituțiile sale, nu și-au manifestat interesul de a achizționa clădirea. Adică, nu și-au exercitat acel drept de preemțiune, cu toate că fostul director al Direcției Județene de Cultură, Mircea Drăgan, le-a transmis mai multe adrese. Se pare că lipsa banilor – circa opt milioane de euro ar costa achiziționarea și reabilitarea imobilului – ar fi fost motivul autorităților.Fii primul care comentează! despre "EXCLUSIV. Noul proprietar al Hotelului Dacia vrea să înceapă reabilitarea în acest an. O firmă din Ungaria"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
Hotelul Dacia redevine Pannonia?! Mister ținut sub ”cheie” de o mână de oameni, apropiați de Orban Viktor

Închide