Firma maghiară care a cumpărat Hotelul Dacia a achiziționat și fosta Primărie Carei

Clădirea în care a funcționat Primăria Carei până în anul 2014 are un nou proprietar. Cumpărătorul este nimeni altul decât cel care a cumpărat la Satu Mare hotelul DACIA, MANEVI Zártkörű Részvénytársaság, cu sediul în Budapesta, controlată de Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Concret, tranzacția s-a realizat în data de 10 decembrie 2019, potrivit buletindecarei.ro

Potrivit informațiilor PresaSM, este vorba despre o clădire construită în 1909, cu două nivele, 65 de încăperi și două curţi interioare de 50 mp și subsol. Este categorizată ca şi monument istoric. Suprafaţa este de 1.944 metri pătraţi.

Sediul în care a funcţionat Primăria Carei a fost retrocedat înainte de anul 2000 urmaşilor fostului proprietar. Administraţia locală a intenţionat să cumpere imobilul, însă negocierile cu urmaşii fostului proprietar au eşuat din cauza preţului foarte mare rezultat în urma unui studiu.

Potrivit documentului în cauză, clădirea a fost estimată la o valoare de 830.000 de euro. Primăria Carei a plătit, până înainte să se mute în nou sediu, o chirie lunară de 14.000 de lei.

Au cumpărat și Hotelul Dacia

Reamintim faptul că la sfârșitul anului 2017 noul proprietar al Hotelului Dacia din municipiul Satu Mare a devenit firma Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag. Cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta (Ungaria) au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia. Vorbim aici despre Beniamin Ţânţaş (50,5%), Felicia Piuian (36,9%) şi Silviu Valentin Sumlas (12,5%), potrivit ONRC.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.

2 Comments on "Firma maghiară care a cumpărat Hotelul Dacia a achiziționat și fosta Primărie Carei"

  1. Sper să-l renoveze, atât clădirea din Carei cât și clădirea din Satu Mare, am auzit că pentru clădirile cu fațada neângrijită se aplica taxă de impozit cu 500%.

    View Comment
  2. Cateva precizari legate de cele scrise mai sus,cladirea nu a fost estimata niciodata la 2 mil de euro,evaluarea facuta de primarie a fost 830000 euro.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ungaria
FOTO. Guvernul Ungariei construiește, anul acesta, o academie de fotbal la Satu Mare

Închide