FOTO. Așa arată trotuarele din fața Penitenciarului, cu sute de deținuți (2.750 lei/lunar/deținut)

Trotuarele din fața Penitenciarului Satu Mare sunt un veritabil pericol public. Acoperite cu zăpadă și ușor înclinate, sunt numai ”bune” pentru o accidentare înainte de sărbătorile de iarnă. Dincolo de sarcasm, nu putem înțelege cum este posibil ca într-o unitate care are în detenție circa 450 de persoane să nu se găsească vreo doi pușcăriași care să curețe aleile.

Și asta în condițiile în care Penitenciarul Satu Mare are un regim semideschis și prestează cu deținuții în mod sistematic diferite munci în ”aer liber”.

Cât despre condiții: acestea au fost clar îmbunătățite. Iar statul cheltuie lunar cu fiecare deținut circa 2.750 de lei. Pușcăriașii au o capelă în toată regula, au sală de sport, bibliotecă, cabinete medicale. Chiar și un magazin.

Mai mult, deja o parte din aripa Penitenciarului a fost reabilitată, urmând ca deținuții să aibă condiții ultramoderne, cu dușuri și robineți cu sensori, condiții hoteliere net superioare, dar și lipsa expunerii la unii paraziți inerenți traiului în comun, în aglomerare și cu ventilație deficitară.

Întrebare retorică: cine mai vrea să dea la lopată în aceste condiții?!

3 Comments on "FOTO. Așa arată trotuarele din fața Penitenciarului, cu sute de deținuți (2.750 lei/lunar/deținut)"

 1. În sfârșit vad și eu un articol bun în presa asta sătmăreană. Felicitări.

  View Comment
 2. Badea Gheorghe | decembrie 18, 2018 at 08:09 |

  Si mașinile parcate ilegal pe trotuar?!? Cu ele cum rămâne?

  View Comment
 3. Dle ….. iti iei solda “de-a jaba”! Nyet kultura, nyet bun simtz! Daca eram “Tudorel T.” si aparea asemenea articol in presa te destituiam urgent, Rusine!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Penitenciarul Satu Mare
Tribunalul și Penitenciarul Satu Mare, sub ”lupa” judecătorilor din Occident

Închide