FOTO. Căpșunii ECO de Satu Mare, în supermarket! Succesul unei sătmărence, doctorand în agricultură

Ferma Codrea din localitatea Drăgușeni, județul Satu Mare, a obținut un succes mai mult decât notabil. A reușit să intre în supermarket-uri, acolo unde își vând producția de căpșuni certificată ecologic!

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că începând de azi, fructele noastre le găsiți în Carrefour. Dorim să vă anunțăm că din cauza vremii nefavorabile, fructele nu sunt la calitatea cu care v-am obișnuit, dar, să nu uitați că sunt fructe certificate ECOLOGIC”, susțin reprezentanții Fermei Codrea.

O mare parte din succes i se datorează Mariei Codrea, o tânără doctorand din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV Cluj Napoca).  Maria Codrea deține, împreună cu familia, o cultura bio de 1.5 ha de căpșuni și livrează căpșuni unde există cerere.

Maria Codrea este student doctorand la Catedra de Pomicultură și un tânăr fermier pasionat de tot ce are legătură cu zona rurală. Este pasionată de cultura de căpșuni, călătorii, citit și voluntariat, pe care îl face de când a intrat în viața studențească.

”La ora actuală ferma familiei are în proprietate undeva la 400 de ha, pe care sunt cultivate cereale, iar pe 1,50 ha o plantație de căpșuni certificată ecologic. Aici vreau să specific că în anul 2018 am avut 8 ha de căpșuni, însă lipsa forței de munca ne-a făcut să luăm decizia de a reduce considerabil suprafață. Având în vedere că nu mai găsim forță de muncă, împreună cu familia am decis să ne extindem mai mult pe cultura mare și pe zootehnie, deoarece pe aceste domenii putem să lucram mult mai mult mecanizat”, a declarat Maria Codrea pentru ziarul21.ro3 Comments on "FOTO. Căpșunii ECO de Satu Mare, în supermarket! Succesul unei sătmărence, doctorand în agricultură"

  1. succes în continuare și putere de muncă.

    View Comment
  2. Sper să câștige tot mai mult teren fructele autohtone, dar fără ierbicide, insecticide și tot felul de toxine.

    View Comment
  3. Bravo ție mă bucur pt inițiativa ta și a familiei tale tot înainte.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre agricultură, căpșuni, Maria Codrea, succes
FOTO. Cel mai inspirat sătmărean. A câștigat zeci de mii de euro la pariuri sportive

Închide