FOTO. Codrenii care au pus umărul la Marea Unire, cinstiți în Țara Codrului


În urmă cu 100 de ani, oameni precum părintele Ioan Pelle, învățătorul Emil Iacob, teologul Mihai Gherman și țăranul simplu Constantin Barbul au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor. Au fost oameni diferiți, cu preocupări diverse, dar uniți de un vis mai presus de orice: Unirea tuturor românilor.

Acești eroi ai Țării Codrului au fost comemorați și cinstiți printr-un eveniment de suflet, care a avut loc în localitatea Pomi.

”În calitate de fiu al comunei Pomi, am fost mândru și recunoscător să cinstim azi, printr-un eveniment emoționant, memoria celor 4 participanți din Pomi la Marea Unire de la Alba Iulia. Ei și mulți alții ca și ei ne-au redat speranţa într-un viitor bazat pe valorile occidentale, dar ne-au încredințat în același timp și responsabilitatea de a construi România în care fiecare să se poată dezvolta liber Acasă. Memorie veșnică înaintașilor noștri!”, a spus deputatul Octavian Petric.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Codrenii care au pus umărul la Marea Unire, cinstiți în Țara Codrului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
Deputatul Octavian Petric reprezintă România la Uniunea Interparlamentară de la Geneva

Închide