FOTO. Familia pădurarului ucis o duce greu. Trei fetițe, mama și bunica au nevoie de ajutor


Gemenele pădurarului Liviu Pavel Pop, ucis la datorie, Raluca și Sofia, au un an și două luni. Sunt bigemelare – așa că un seamănă cu mami, alta cu tati – sunt frumoase și neașteptat de cuminți. Dar mama și bunica încep să aibe probleme financiare serioase, după ce capul familiei a plecat în lumea celor drepți. 

Potrivit directmm.ro, în casa familiei Pop sunt doar persoane de sex feminin: cele trei fetițe, mama lor Anamaria și bunica dinspre tată, Lenuța. Pe ele au rămas toate: de la treburile curente ale casei, la terminarea ei. Acum stau cu fetițele în ceea ce a fost gândit a fi beci, fiindcă a fost prima cameră terminată și aici e bucătăria.

La etaj, dormitoarele fetițelor au doar pereți și încă așteaptă să fie amenajate. ela casa care are nevoie de finisaje), la creșterea fetițelor și achitarea creditelor contractate. Trei la număr. Pe două le-au achitat din donațiile primite. Vedeți, în buna tradiție de la țară – prima lor grijă e să scape de datorii. Fără donații nu ar fi fost posibil.

Anamaria e în concediu pentru creșterea copiilor. După drama din octombrie, nu vede cum s-ar putea întoarce la serviciu, trebuie să stea acasă să-și crească fiicele. Da, statul i-a dat pensie de urmaș. Tocmai a primit decizia: pe ea scrie 340 lei pe lună pentru fiecare mogâldeață; atâta a ieșit din calcul. Dar au primit asigurări că, totuși, suma va fi cea aferentă pensiei minime în plată (în jur de 700 lei). Anamaria e demnă. Nu cere ajutor. O fac alții pentru ea.

O facem și noi, reamintind contul în care se pot face donații:

RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501 – deschis la Banca Transilvania – Sucursala Târgu Lăpuș

Pe numele Pop Anamaria

Facem apel și pentru cei dispuși să contribuie cu materiale pentru dormitoarele celor trei îngerași rămași fără tată: Raluca, Sofia și Ilinca. Și oferim contactul tinerei mame, care are proiectul în minte, nu și resursele pentru a-l realiza: 0740.419.489

Soția Anamaria nu vrea nimic pentru ea; vrea doar adevărul pentru toți

”E absurd, era prea deștept. Sigur a fost omorât. De când suntem împreună, cred că de două ori a mai luat arma cu el. O lua când știa că e riscantă întâlnirea cu cei cu care avea de-a face. Să știți că e greu de unul singur și cu mâna goală. Hoții de lemne au topoare, drujbe și niciodată nu vei găsi un hoț de unul singur. Soțul era mereu pe teren – nu conta că e noapte sau duminică – și după ce pleca ne era inima cât un purice până venea acasă. A mai fost bătut, a ajuns la urgențe cu coaste rupe. Nu ne spunea prea multe, pentru a ne proteja” – spune Anamaria, care nu-și poate stăpâni o lacrimă. Din colțul ochiului se prelinge discret și lent pe față, până se desprinde de marginea bărbiei. Nu face niciun gest pentru a o opri, de parcă s-a obișnuit cu așa ceva în ultimele șase săptămâni.

Nu se grăbește să acuze pe cineva, chiar dacă lumea vorbește și presa scrie. Iar ea vrea un singur lucru: adevărul. Pe care-l vede încă departe, în condițiile în care, la o lună și jumătate de la deces, nu a apărut la dosar rezultatul autopsiei.

SURSA: directmm.roFii primul care comentează! despre "FOTO. Familia pădurarului ucis o duce greu. Trei fetițe, mama și bunica au nevoie de ajutor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre apel umanitar
FOTO. Super-eroul din scaunul cu rotile! Careianul care luptă pentru persoanele cu dizabilități

Închide