FOTO. Guvernul PSD a oprit sute de milioane de lei către Satu Mare. Banii vin politic?!

Județul Satu Mare primea 832 de milioane lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală în perioada 2007 – 2013. Atunci când tandemul din fruntea Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și Mircea Govor, a atras – pe căi doar de ei știute – sumele care plasau județul Satu Mare pe locul al treilea la alocarea financiară în România.

Acum, cu o conducere UDMR și PNL, cu 626 de milioane lei, județul Satu Mare se află la coada clasamentului. O sumă infimă, dacă ne gândim în raport cu alte județe și cu primul PNDL.

Și asta pentru că județul Suceava primește, spre exemplu, 928,5 milioane lei. Mai puțin decât Satu Mare au primit doar județele Brașov (587 milioane lei), Sibiu (557 milioane lei), Harghita (507,9 milioane lei), Covasna (392 milioane lei) și Ilfov (374,6 milioane lei).

Cum județul este condus de către UDMR și PNL, comparând cele două grafice (foto jos) am putea crede că fondurile se dau pe criterii politice. Și asta pentru că în perioada alocării record, județul era condus de către Uniunea Social Liberală.

În schimb, Guvernul ține să sublinieze că este vorba despre motive obiective. Criteriile de acordare a finanțării sunt transparente, clare, ştiinţifice și fără nicio conotație politică, în acord cu nevoile şi solicitările autorităţilor publice locale, în vederea modernizării României, ne transmite Guvernul României.

Cu pretenția de a-l crede pe cuvânt. Dar în spatele limbajului pretențios avem experiența anilor trecuți. Care nu minte. Așadar, care sunt criteriile reale pe vaza cărora se dau banii?!

2 Comments on "FOTO. Guvernul PSD a oprit sute de milioane de lei către Satu Mare. Banii vin politic?!"

  1. Vasile Tudor | iulie 20, 2017 at 12:19 |

    Dacă PSD nu are președinte de partid nu primește niciun fonduri.Un președinte se lupta pentru organizația lui dar doamna noastră ioc.Promite deci minte și face totul numai pentru ea.

    View Comment
  2. Reflector | iulie 20, 2017 at 12:37 |

    Pai cu actuala conducere a PSD,ce poti astepta,a distrus partidul,numai propriul interes.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
FOTO. Un moț și o oșancă s-au căsătorit la Satu Mare, în straie populare!

Închide