FOTO. Guvernul Ungariei construiește, anul acesta, o academie de fotbal la Satu Mare

Guvernul Ungariei își propune să își facă prezența destul de serios în acest an în județul Satu Mare, alocând deja 216 milioane de forinți, potrivit informațiilor PresaSM. Maghiarii vor să construiască academie de fotbal, care se va realiza în municipiul Satu Mare, pe o suprafață de opt hectare, pe strada Gorunului, au precizat surse pentru PresaSM

Pentru demararea întregii investiții au fost alocați 750.000 de euro. Reporterii PresaSM au aflat că investiția este deja în fază de proiectare, urmând să fie prezentată în mod public în primăvara acestui an. Atunci când urmează să se demareze și construcția efectivă.

Deja sunt asigurate utilitățile în zonă, iar terenurile au fost achiziționate.  Se preconizează ca acest centru sportiv să fie finalizat în 22 de luni de la demarare. Formarea sportivilor va avea loc în primul an, cu participarea a aproximativ 140 de copii.Viktor Orban crede în fotbalul sătmărean

Cu toată critica opoziției politice din Ungaria, care acuză o risipă de bani în proiecte transfrontaliere, premierul Viktor Orban pare decis să nu dea înapoi, iar Executivul maghiar a alocat deja 216 milioane de forinți.

Dovada din Monitorul Oficial al Ungariei, mai jos:

Viktor Orban se pare că dă o importanță deosebită acestei zone, după ce academii similare de fotbal au apărut în Slovacia, Ucraina și Serbia.

Orban și pasiunea pentru fotbal

Fost fotbalist semi-profesionist, Viktor Orban a avut în programul său de guvernare un loc special pentru fotbal. Relația premierului Ungariei cu fotbalul a fost descrisă și de publicațiile occidentale, care au ridicat semne de întrebare cu privire la construcția unor stadioane, cum este și cel din Felcsút, unde Orban a copilărit.

Jurnaliștii de la the Guardian au dedicat un articol cuprinzător pasiunii lui Orban pentru fotbal, pasiune care, spun britanicii, s-a transformat într-o adevărată obsesie. Încă de la primul mandat, Viktor Orban a precizat că dorește să promoveze fotbalul. A fost atacat de opoziție pentru construcțiile grandioase și pentru banii investiți în stadioanele moderne.

De celaltă parte, Orban a precizat că sportul îi poate ține departe pe copii de “pericolele lumii moderne”. Jurnaliștii britanici citează cifre care arată că după toate investițiile, interesul cetățenilor pentru a se înscrie la cluburile de fotbal rămâne unul scăzut.1 Comment on "FOTO. Guvernul Ungariei construiește, anul acesta, o academie de fotbal la Satu Mare"

  1. Din păcate ungurii ar trebui în primul rând să renoveze, hotelul Pannonia-Dacia,fiind cumpărat după câte știu de ei Cum se spune, totul făcut regulamentar și în s-au cu rândul stabilit de a execu-ta lucrări cumpărate de ei.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Academie de Fotbal, fotbal, Ungaria
FOTO. Româncă reținută de polițiștii din Ungaria. S-a oprit doar după ce a lovit mașina poliției

Închide