FOTO. Majorarea impozitelor locale din Satu Mare, atacată în instanță și la Prefectură

Conducerea Uniunii Salvați România – filiala Satu Mare susține că va ataca în instanțele de judecată decizia Consiliului Local Satu Mare de a majora impozitele și taxele locale. Asta dacă cei din Consiliul Local nu vor retrage singuri repesctiva hotărâre.

Cei de la USR nu atacă problema de fond, respectiv majorarea efectivă, ci o chestiune de procedură, respectiv consultarea publică. Interesant este faptul că această consultare a fost anunțată pe situl oficial al Primăriei Satu Mare.

Rămâne de văzut dacă cei din Consiliul Local Satu Mare vor fi sensibilizați de această cerere a celor de la USR.

Cei de la Direcția de Taxe și Impozite Locale au arătat să din cauza unor modificări fiscale luate de Guvernul României, în special prin diminuarea cotei de impozitare aplicabile asupra venitului impozabil , aceasta reducându-se de la 16% la 10% , veniturile la bugetul municipiului Satu Mare scad cu câteva zeci de milioane de lei. Motiv pentru care se impune majorarea cuantumului impozitelor.

De asemnea, prin Legea nr.196 / 2017, legiuitorul a mai diminuat veniturile bugetului local cu suma de aproximativ 770.000 lei, prin exceptarea de la o încadrare în treaptă de impozitare superioară a unor suprafețe de teren în limita a 400 m.p. de la o categorie de folosință cu impozitarea mai redusă.

Astfel se impune o modificare a cotei de impozitare în cazul contribuabililor persoane fizice la clădirile rezidentiale de la 0,1% la 0,12 %, o aplicare a cotei adiționale de 50% la impozitul pe teren în cazul terenurilor situate în intravilan, în alte categorii decât terenuri cu construcții, și o aplicare a unei cote adiționale de 20% în cazul impozitului asupra mijloacelor de transport.

Totalul veniturilor suplimentare, estimat astfel, este de 5,5 milioane lei. Celelalte niveluri ale taxelor și impozitelor locale vor rămâne nemodificate față de anul 2017.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Majorarea impozitelor locale din Satu Mare, atacată în instanță și la Prefectură"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Sătmărenii vor putea achiziționa cât de curând produse bio, raw, vegan

Închide