FOTO. Măștile hazlii, cele mai căutate. Unele modele sunt foarte ciudate

Mai multe țări au făcut apeluri repetate la populație pentru a purta măști atunci când sunt în spații închise sau în zone aglomerate. Iar printre primele industrii care a reacționat în fața noilor oportunități a fost cea textilă. Astfel, masca de protecție, la fel ca și triourile, au devenit purtătoare de mesaje personale. În plus, pentru a face față provocărilor zilnice, cetățenii au venit și ei cu “modele adaptate”. Cei care consideră o corvoadă purtarea măștii de protecție au la dispoziție și variante comice, care cu siguranță îi va face remarcați pe stradă. 

Din necesitate sau din oportunitate, cetățenii au fost primii care au început să caute noi modele pentru măștile de protecție care au devenit un accesoriu obligatoriu în majoritatea țărilor atunci când vorbim de spațiile închise sau de zonele aglomerate.

O altfel de mască, din necesitate

Dacă pentru majoritatea dintre oameni purtarea măștii e un inconvenient minor, persoanele cu deficiențe de auz suferă mult mai mult. Noile reglementări pot să îi facă să se simtă și mai izolați. Lovindu-se de astfel de cazuri, Kelly Morellon  și mama sa au pus bazele unui design pentru o mască transparentă, una care să acopere nasul și gura, să poată fi spălată la temperaturi înalte, dar care să permită persoanelor cu deficiențe să citească de pe buze.

sursa: Facebook/ Kelly Morellon

Măștile hazlii, la mare căutare

O creatoarea de modă din New Orleans și-a găsit inspirația într-o poveste spusă de o prietenă, care a mers la cumpărături doar pentru a realiza că nu poate să își bea sucul din cauza măștii. Cum industria de modă a fost afectată de pandemiei, creatoarea s-a reprofilat și a făcut măști pentru cei “însetați”. Practic, echipamentul de protecție vine cu o gaură care să permită utilizatorului accesul la lichide, cu ajutorul paiului.

Tot hidratarea a stat și la baza unui alt grup, de această dată din Texas. Inițiatoarele au pus bazele site-ului Shutyourmouth punând în vânzare măști cu fermoar. Ele avertizează că măștile nu sunt echipamente de protecție medicale, dar inițiativa are și un scop caritabil, cel de a dona bani către un ONG care promovează proiectele din infrastructura de apă potabilă.

Alții s-au trezit că, purtând masca obligatorie, nu își mai pot accesa telefonul mobil. Mai multe companii le-au sărit în ajutor. Astfel, inclusiv pe măștile cu protecție ridicată, tehnologia actuală permite imprimarea propriului chip. Asta și pentru cei care se arată deranjați de faptul că nu sunt recunoscuți pe stradă.

sursa: Facebook

Industria textilă s-a mișcat poate cel mai repede înțelegând frustrarea unora de a purta o masă care le acoperă aproape întreaga față. Astfel, mulți au transformat echipamentul de protecție într-un purtător de mesaje, la fel cum se întâmplă și în cazul tricourilor. Făcute de companii sau de artizani, măștile comice sunt la mare căutare pe platformele de vânzări.

Și nu doar pe stradă măștile hazlii fac furori. Imprimarea se poate face inclusiv pe cele medicale, așa cum o arată și acești medici și asistente de la un cabinet stomatologic.

“Suntem mai puțin înspăimântători”, a spus unul dintre medicii care au achiționat astfel de echipamente pentru personalul din clinică care lucrează cu copii.

Iar asta se vede și din imaginile postate de alții pe site-urile de vânzări.

sursa: etsy.com

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Măștile hazlii, cele mai căutate. Unele modele sunt foarte ciudate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre masca
FOTO. ALERTĂ. Modele de măști de pe lista produselor periculoase, vândute și în România

Închide